Teljesen összeszűkülnek a pórusok ezzel a módszerrel

Teljesen összeszűkülnek a pórusok ezzel a módszerrel

Először is tisztázzuk, hogy a pórusok méretén sajnos nem lehet változtatni és tartósan „összehúzni”, azonban tisztán tudjuk őket tartani, amivel hatékonyan minimalizálhatjuk megjelenésüket az alábbi öt tippel.

A ragyogó arcbőrhöz az első lépés a rendszeres és alapos tisztítás. Sok bőrgyógyász ajánlja a dupla-mosakodást, azaz hogy arcunkat esténként kétszer is megtisztítsuk arclemosóval. Ez főleg akkor fontos, ha erős sminket viseltünk egész nap, hiszen az alapozó, a vízálló szempillaspirál és a szemhéjfestékek jól tapadnak a bőrre és lehet, hogy első körben nem tudjuk őket maradéktalanul eltávolítani – írja a bien.hu.

A szalicilsav-tartalmú lemosók remekül tisztítják a bőrt és gyengéden, de hatékonyan távolítják el a sminket, az egész nap rárakódott szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. A sminklemosó kendők nem tisztítanak megfelelően. Csak akkor használd őket, amikor nincs lehetőséged a rendes esti mosakodásra.

A kulcsszó a „gyengéd”, mert a túlhámlasztás többet árt, mint használ. Testradírt semmiképpen ne használjunk az arcunkra mert túl durva és lehetőleg a cukrot is kerüljük, ha mi készítjük magunknak az arcradírt.

Az elhalt hámsejtek eltávolítására jó módszer a bőrradírozás, azaz ahogy a bőrgyógyászok mondják, a fizikai hámlasztás.

Hetente maximum egyszer radírozzunk és a lehető leggyengédebb termékkel. A kémiai hámlasztás biztonságosabb, olyan termékeket keress, amin szerepel az AHA vagy BHA, ezek a gyengéd, de hatékony hámlasztó savak, melyek minimalizálják például a mitesszerek kialakulását is.

Nálunk még nem, de nyugaton már elterjedt az öregedésgátló csodaszer, amit minden sztár és bőrgyógyász előszeretettel használ. A Retinol – vagy Retinoid – nem más, mint vitamin A1-alkohol, amely segíti a bőrmegújulást.

Hírdetés

Serkenti a kollagéntermelődést és a finom ráncok kialakulását is, de sokan – főleg a fiatalabbak – akné ellen használják. A Retinolt, vagy Retinol-tartalmú krémeket óvatosan kell használni, mert az érzékeny bőr kipirosodhat, sőt, hámlani is elkezdhet tőle. A bőrt hozzá kell szoktatni és először csak kéthetente vagy hetente használni.

Ez a csodaszer nemcsak hosszú távon késlelteti a bőr öregedésének látható hatásait, hanem bőrmegújító tulajdonsága által a pórusok megjelenését is csökkenti.

A Retinolt 25-30 éves kor felett ajánlják a szakemberek, előtte – fiatal bőrön – nem szükséges a használata. 

Az arcmaszkok használata igazi kényeztetés a bőrnek, amit mindig meghálál, de nemcsak tápláló és hidratáló pakolások léteznek.

Ha a pórusaid szeretnéd kevésbé feltűnővé tenni, a szén vagy agyag tartalmú maszkok a barátaid.

Ezek gyengéden kitisztítják az eltömődött pórusokból a szennyeződéseket és közben nem irritálják a bőrt. A mitesszer-eltávolító csíkok hatásosak ugyan, de elég durvák is és az érzékeny bőrnek nem tesznek jót. 

Miután bőrünket a fent említett négy lépésben alaposan megtisztítottuk, már csak az a dolgunk, hogy vizuálisan teljesen eltüntessük a pórusainkat, amit a legkönnyebben a megfelelő sminkalap használatával érhetünk el. Ennek a terméknek – másnéven primernek – a felvitele után azonnal csökken a pórusok láthatósága és a smink is szebb és tartósabb lesz a használatával.

Olyan sminkalapot válassz, ami a bőrtípusodnak megfelel és attól sem kell megijedned, ha látod, hogy a termék szilikont tartalmaz. Ugyan sokan igyekeznek elkerülni a szilikon-tartalmú szépségápolási termékeket, de a primer esetében nem kell, ugyanis a szilikon remekül takarja el a pórusokat anélkül, hogy telítené őket. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »