Teljesen leállt a Hankook gyára, Oroszlányban is sztrájkolnak

Ma hajnalban két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dunaújvárosi Hankook gyárban. A dolgozók hajnal 5-től 7 óráig nem vették fel a munkát.

A szakszervezet azután döntött a sztrájk megkezdése mellett, hogy ismét eredménytelenül zárultak a tárgyalások a cég vezetésével.

A VDSZ tegnapi közleményében az áll: a cégvezetés semmilyen megegyezési készséget nem mutatott, ajánlatot sem tettek a dolgozóknak, így nem maradt más lehetőségük, mint a munkabeszüntetés. A Hankook dolgozói 18%-os béremelést szeretnének.

Hírdetés

Az ATV reggeli híradója utolérte Székely Tamást, a VDSZ elnökét, aki a helyszínről nyilatkozva elmondta: nem a médiának sztrájkolnak a dolgozók, hanem azért, hogy tisztességes béremelés legyen. Hozzátette: ebben az időintervallumban tudnak a legtöbb kollégát bevonni a tiltakozásba, a gyár teljesen leállt. Hozzátette: reményeik szerint ma délután folytatják a bértárgyalásokat.

Oroszlányban is sztrájkolnak

Reggel kilenc órától sztrájkolnak az oroszlányi Westcastnál, az autóipari beszállító cégnél közel ezren dolgoznak. A Népszavának László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta: ez már nem figyelmeztető sztrájk, így ha nem lesz megállapodás, akkor a jövő héten egy több napos leállás is jöhet. A reggeli munkabeszüntetéshez a dolgozók kilencven százaléka csatlakozhat a szakszervezeti vezető szerint.

(atv.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »