Teljesen leáll a vonatközlekedés a marcheggi vonalon Pozsony és Bécs között

Teljesen leáll a vonatközlekedés a marcheggi vonalon Pozsony és Bécs között

A Dévényújfalu (Devínská Nová Ves) és Marchegg közötti vasúti szakasz komplex felújítása és villamosítása miatt 2024. március 4-től kezdődően várhatóan december 14-ig hosszú időre szünetel a Pozsony és Bécs között közlekedő REX államközi vonatok közlekedése – írja az imhd.sk közlekedési szakportál.

A lezárás ideje alatt nem lesz biztosítva alternatív szolgáltatás. Pozsony főpályaudvar és Marchegg között csak minimális számú buszpótló járat közlekedik majd mintegy 40 perces menetidővel. A korlátozott kapacitás miatt nem ajánlott ezen járat használata.

Hírdetés

A Pozsony és Bécs közötti utazáshoz a lezárás ideje alatt a Pozsony-Ligetfalu (Petržalka) állomásról az ausztriai Kittsee-n keresztül közlekedő REX-vonatok vehetők igénybe, amelyek megerősített kapacitással közlekednek. A Pozsony-Főpályaudvar és Ligefalu állomások között mindkét irányban a 93-as és az N93-as tömegközlekedési járatokkal lehet majd utazni. Ezen felül 2024. március 2. és 22. között egyes REX-vonatok helyett pótlószbusz közlekedik Pozsony-Ligetfalu és Parndorf állomások között, ami további komplikációkat és megnövekedett menetidőt jelenthet.

Körkép.sk, imhd.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »