Teljesen hihető: saját magát akarta megkéselni a volt rendőr, de a családsegítő "belefordult a késbe"

Teljesen hihető: saját magát akarta megkéselni a volt rendőr, de a családsegítő "belefordult a késbe"

A vádlott kihallgatásával és tanúk meghallgatásával folytatódott a 62 éves Cs. Attila pere. Egészen elképesztő védekezéssel állt elő a volt rendőr – írja az atv.hu. Részletes bizonyítást rendelt el a bíró.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberöléssel és lőszerrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség. A vádlott korábban beismerte tettét.

Hétfőn a bíróság a vádlott meghallgatásával folytatta az előkészítő ülést. A férfi többek között arról is beszélt, hogy a családsegítő a gyilkosság előtt közvetlenül a hivatali helyiségben – ahol csak ketten voltak – szemrehányást tett neki, miként lehettek ilyen felelőtlen szülők, hogy nem fizetik a rezsit, a kölcsönt.

Hírdetés

A vádlott szerint az ügyintéző azt mondta: el fogják venni tőlük a gyerekeket. Mire a férfi – állítása szerint – kérte, hogy a gyerekeit ne bántsa. Úgy folytatta, hogy a családsegítő azt kiabálta neki: "takarodjon a francba", "ne járkáljon hozzá". A szóváltásból dulakodás lett, és az ügyintéző – a vádlott szerint – hozzávágta az ügy iratait.

A vádlott azt mondta, hogy a táskájából azért vette elő a kést, hogy saját magát megszúrja, de a sértett felé ugrott, illetve belefordult a késbe. Ekkor – folytatta a férfi – erős nyomást érzett a fejében, felmehetett a vérnyomása, mert ezután már semmire sem emlékszik. A vádlott azt is állította, hogy a táskájában mindig két kést tart, egy nagyobbat evéshez, és egy kisebbet sör- és konzervnyitónak.

Korábbi vallomásaiban úgy is előadta a történteket, hogy elővette a kést, nem akart szúrni, de nem tudott uralkodni magán.

A bíró az előkészítő ülés ezen szakaszában döntött arról, hogy nem fogadja el a vádlott beismerését, nem hoz döntést, hanem elrendeli a tárgyalást, és részletes bizonyítást folytat le.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »