Teljesen hihető: a Szerbiában regisztrált migránsok kilencven százaléka január elsején született

Teljesen hihető: a Szerbiában regisztrált migránsok kilencven százaléka január elsején született

Naponta mintegy ezer illegális bevándorló érkezik Szerbiába Macedónia irányából. Mivel dokumentumok nélkül jelennek meg a határon, azonosítás során felemás adatokkal szolgálnak, vagy azt mondanak, ami épp az eszükbe jut.

Az egyik elképesztő jelenség: eddig a migránsok 90 százaléka azt állította, hogy január elsején született. A szerbiai Telegraf napilap szerint ez az adat minden további nélkül bekerült a rendszerbe, hiszen nem léteznek érvényes okiratok, amelyekkel ellenőrizhető lenne az információ hitelessége.

Hírdetés


Illegális bevándorlók a szabadkai vasútállomáson (fotó: Biljana Vučković)

Egyértelmű tehát, hogy a migránsok valamilyen módon megbeszélték, illetve valamilyen csatornákon keresztül egyeztettek, hogy – ami a születési dátumot illeti – ugyanazt hazudják. Ki tudja, emellett milyen egyéb hamis adatokat közölnek magukról? Egyszerűen nem akarják, hogy az őket befogadó ország valós képet alkosson róluk, magyarán: ügyelnek rá, hogy a későbbiekben még véletlenül se lehessen őket beazonosítani. Szerbia pedig ezt (is) tolerálja nekik. Ebből az "apróságból" is látszik, hogy minden egyes migráns a maga módján "időzített bomba".

A határon ugyan ujjlenyomatot vesznek tőlük, de az illetékes szerb hivatalnokok máris arra panaszkodnak, hogy ez nehéz és időigényes munka. (Mi lesz még, ha ellepi őket a várható ötmilliós szíriai migránsáradat?).

Szerbiában egyes becslések szerint jelenleg 70 ezer illegális bevándorló tartózkodik, a java viszont csak ezek után jön.

Félő, hogy Délvidékig meg sem állnak, tovább pedig már elvileg nem is mehetnek.

(Délhír nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »