Teljesen elpusztította a tűz Chile egyik legrégebbi templomát

Teljesen elpusztította a tűz Chile egyik legrégebbi templomát

Elpusztult az Iquiquében (Észak-Chile, Tarapacá régió), 1994-ben nemzeti történelmi műemlékké nyilvánított 17. században épült Szent Ferenc-templom, amelyet a tűzoltóság beavatkozása ellenére október 11-én felemésztettek a lángok. A vizsgálatok jelenleg is folynak a tűz okának megállapítására.

Porig égett a ferences konvent és a Padovai Szent Antal-plébánia, az egész régió, Tarapacá számára óriási veszteség a templom megsemmisülése.

A templom egész Chile egyik legrégebbi katolikus létesítménye volt, nagyrészt fából épült a 17. században, a spanyol hódítás és az első ferences szerzetesek érkezése idején.

Az előző nap egy szent szobra alatt ütött ki a tűz, amelyet a tűzoltóság megfékezett. 24 órával később azonban ismeretlen okokból ismét fellobbantak a lángok, az odasiető tizenkét tűzoltóbrigád pedig már nem tudta megakadályozni, hogy teljesen fel ne emésszék a faépületet.

Hírdetés

Szerencsére a tűzesetben senki nem sérült meg.

A hatóságok vizsgálatot indítottak, nyomozócsoport dolgozik azon, hogy bizonyítékokat találjon a tűz keletkezésének okára.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió olasz nyelvű szerkesztősége

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »