Teljes harckészültség az orosz fegyveres erők újabb alakulatainál

Teljes harckészültség az orosz fegyveres erők újabb alakulatainál

Teljes harckészültséget rendeltek el kedden az orosz fegyveres erők újabb alakulatainál: a Balti-tengeri Orosz Flotta és a déli katonai körzet egységeinél, valamint a légideszantnál.
Tu-22M3-as típusú, rakétahordozó hadászati nehézbombázókat vezényelnek a Krímbe az orosz hadsereg egységeinek teljes harckészültségének váratlan ellenőrzése során – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.
Az egységek a törzs- és csapatvezetési hadászati gyakorlat keretében szárazföldi és tengeri gyakorlóterepekre vonulnak.
A tárcánál azt is közölték, hogy az irányítási rendszert fogják tesztelni, valamint a legmagasabb harckészültségi fokozat elrendelését gyakorolják.
Az orosz Északi Flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a légideszant egyes alakulatait érintő váratlan, hétfőn kezdődött hadrafoghatósági ellenőrzés keretében Iszkander (Nagy Sándor) típusú harcászati ballisztikus rakétákat csoportosítanak át a Lengyelország és a Balti-tengeri NATO-tagállamok közé ékelődött orosz Kalinyingrádi területre.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közlése szerint a bevethetőségi képesség ellenőrzése 38 ezer katonát, több mint 3,3 ezer haditechnikai eszközt, 41 hadihajót, 15 tengeralattjárót, illetve 110 harci repülőgépet és helikoptert érint. A hat napig tartó rendkívüli ellenőrzés során a kijelölt katonai egységeknek az Északi-sarkvidéken, az Oroszországhoz tartozó Novaja Zemlja (Új Föld) szigetcsoportnál és a Ferenc József-földnél kell végrehajtaniuk a kiszabott feladatokat (itt).

Hírdetés

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője közölte, hogy a bevethetőségi képesség váratlan ellenőrzése nincs összefüggésben a nemzetközi helyzettel.
A hadgyakorlat szó nem szerepelt sem Sojgu, sem Peszkov nyilatkozatában.
Tavaly ugyancsak ekkortájt, február 26-ától kezdődően tartottak az orosz elnök utasítására az Ukrajnával is határos nyugati, illetve a közép-oroszországi katonai körzetben, illetve a légvédelmi erőknél több napig tartó ellenőrzést.
Oroszország szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt csatolta el a Krímet Ukrajnától. Vlagyimir Putyin elnök a Rosszija 1 állami televíziós csatorna vasárnap sugárzott többórás filmjében beszélt arról is, hogy tavaly tavasszal valóságos erőddé változtatták a Krímet, hogy megvédjék a tenger és a szárazföld felőli támadásoktól.
Sz-300-as légvédelmi rakétakomplexumból 43 darab indítóállással, 20 darab BUK légvédelmi rakétarendszerrel és más nehézfegyverzettel, páncélozott harci járművekkel erősítették meg az annektált félsziget védelmét, írja a TASS.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »