Teljes csőd: a Fidesz nem tud mit lépni a Jobbik alaptörvény-módosító lépésére

Nem csak az országnak, de önmagának is politikai kárt okozott a Jobbik – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese vasárnap az M1 aktuális csatornának. Látható, hogy a kormánypárt nem tud mit reagálni arra, hogy a Jobbik most maga nyújtja be ugyan azt a módosítót, amit Orbán Viktor akart megszavaztatni.

A Jobbik vasárnap jelentette be, hogy alaptörvény-módosító javaslatot nyújt be hétfőn. Indítványuk csak abban különbözik az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett, majd elutasított alkotmánymódosítástól, hogy megszüntetné a letelepedési kötvények forgalmazását is.

A Jobbik hétfőn benyújtja az alaptörvény-módosítását

A Jobbik hétfőn be kívánja nyújtani a parlamentnek az alaptörvény-módosító javaslatát, amely csak abban különbözik az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett, majd elutasított alkotmánymódosítástól, hogy megszüntetné a letelepedési kötvények forgalmazását – erről Volner János, a Jobbik alelnöke beszélt vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján. „A legaljasabb médiakampány sem tántorít el minket” – szögezte le a politikus.

Hírdetés

Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban annyit tudott mondani, hogy

az Országgyűlés egy komoly testület, ezért még a Jobbik  felvetésére sem lehetséges 24 óra alatt módosítani az alkotmányt.

De nem csak a metaforaértelmezési képesség gyengesége derült ki, hanem az is, hogy a Fidesz szerint

jelenleg nincs ok arra, hogy a Jobbik javaslatát napirendre vegyék.

Így viszont nem túl érthető, hogy a Jobbik miért „okozott kárt az országnak és önmagának”, ha valójában a Fidesznek nem kell az Alaptörvény-módosítás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »