Teljes a káosz, bevetik a Nemzeti Gárdát

Teljes a káosz, bevetik a Nemzeti Gárdát

Elrendelték a Nemzeti Gárda bevetését az amerikai Milwaukee-ban, ahol második napja tartanak a zavargások. Hétfőre virradó éjjel egy rendőr megsebesült, egy férfit pedig lőtt sebbel szállítottak kórházba. A tüntetések azután robbantak ki, hogy egy rendőr lelőtt egy fegyveres fekete férfit. Eközben Georgia államban megöltek egy rendőrt, a tettest egyelőre keresik.

Az Egyesült Államok északi részén fekvő városban hétfőre virradó éjjel is folytatódtak a zavargások a nagyrészt feketék lakta negyedben. A tüntetők ezúttal is kövekkel dobálták meg a hatóság embereit – egy rendőr megsérült. Egy embert meglőttek, őt szintén kórházban ápolják. Az még nem tisztázódott, hogy ki adta le a lövést, és miért.

A tüntetések péntek éjjel kezdődtek, miután a rendőrök lelőttek egy fekete bőrű férfit. Előbb félreállították az autót, amelyben a társával ült, majd miután futva próbáltak elmenekülni, üldözőbe vették őket. Eközben halálosan megsebesítették. A rendőrség szerint a büntetett előéletű férfi fegyvert viselt, amelyről később kiderült: meg volt töltve és ki is volt biztosítva.

A zavargások miatt a wisconsini kormányzó elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését. A helyi polgármester pedig arra kért mindenkit, hogy kerülje el a környéket. „Ha szereted a fiadat, a lányodat vagy az unokádat, mondd neki, hogy maradjon távol ettől a környéktől. Maradjatok távol! Próbáljuk helyreállítani a nyugalmat” – mondta Milwaukee polgármestere.

Eközben Georgia állam egyik kisvárosában lelőttek egy rendőrt. A gyilkosságot a gyanú szerint egy 24 éves férfi követhette el. Akkor végzett a rendőrrel, amikor az kiszállt a járőrautóból. A tettest a hatóságok egyelőre keresik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »