Telenor-átverés, avagy a multik mindent megtehetnek?

Merem remélni, hogy egyre tudatosabb a társadalom – vagy inkább a társadalom egyes tagjai egyre tudatosabbá válnak. Az elmúlt 25 meg 40, meg akármennyi évben nagyon sok mindent lenyomtak az emberek torkán. Az emberek pedig nyeltek és nyelnek – azt gondolva, hogy “pici és kevés vagyok én ezek ellen”. Packázik az állam, a bankok, a multik, az egészségügy, az oktatás… Mert azt gondolják, attól, hogy ők arctalanok, nagyok, akkor már bármit megtehetnek az egyénnel.

Én nem szoktam azt gondolni, hogy úgysem tehetek semmit. Nekem ez nem megy. A csillagjegyem szűz, akinek a horoszkóp szerint fejlett az igazságérzete, úgyhogy én talán duplán nem bírom elviselni az igazságtalanságot. Ezért “csinálom” az Emberiseg.hu weboldalt is. Hogy ébresszek és felszólaljak az elnyomás ellen.

Mivel sokat beszélek telefonon és sok sms-t küldök, éppen kapóra jött néhány hónapja a TELENOR hirdetése: korlátlan beszélgetés és sms belföldi hálózatba. Nem nagyon akaródzott, de gondoltam, jobban járok, ha egy magasabb csomagba lépek (készülék-vásárlással ez 14 ezer ft havonta), hiszen így legalább nem kell visszafognom magam.

Minden rendben is volt június 30-a reggelig, amikor is egy érdekes sms-t kaptam a szolgáltatótól: ”Tisztelt Előfizetőnk! Az Általános Szerződési Feltételeink szerint tarifacsomagjának normál felhasználásától eltérő használata miatt előfizetése kimenő forgalmát a számlázási időszak végéig korlátozzuk.”

Micsodaaaa???? Persze azonnal hívtam a 1220-at, akik 12 percnyi türelmet kértek, majd közölték, hogy nem tudnak segíteni, nem tudják miért van ez, írjak e-mailt.

Micsodaaaa??? Korlátozzák a szolgáltatást, aztán megkérdem, miért, de arra nem tudnak válaszolni? A mail-t megírtam, elküldtem.

Hírdetés

Amúgy gyanítottam, hogy az aktuális hónapban elküldött 6400 sms-sel lehet a problémájuk. De nem is érdemes azon fennakadni, mi a normális, mi a nem normális, ha egyszer én KORLÁTLAN SMS ÉS BESZÉLGETÉS szolgáltatásra fizettem elő. Ezt hirdetik a reklámok mindenütt.

Július 1-én válasz érkezett e-mail-ben:

Tisztelt Both Gábor Úr!
Köszönjük megkeresését.
Panaszában jelezte, hogy 6400 db SMS elküldését követően korlátoztuk a szolgáltatás igénybevételét az Ön +36 20/927-6708-as telefonszámú előfizetésén.
Ezzel kapcsolatban felhívjuk szíves figyelmét a 2014. április 16-án aláírt Egyedi Előfizetői Szerződés 3.5-ös pontjában foglaltakra, melyben feltüntettük, hogy a tarifacsomag által nyújtott kedvezményeket normál felhasználás mellett biztosítjuk. A szerződés fenti pontjában foglaltak értelmében a tömeges SMS-küldés nem minősül normál használatnak. Továbbá a fenti pont tartalmazza az alábbiakat:

„Nem rendeltetésszerű használat esetén a Telenor a szolgáltatást a számlázási időszak végéig korlátozza, melynek tényéről az Előfizetőt értesíti. A korlátozás alatt elérhető szolgáltatásokat az ÁSZF 5.2.6. pontja tartalmazza. Amennyiben az Előfizető a rendeltetésellenes használatot az említett korlátozástól számított 3 számlázási időszakon belül ismét megvalósítja, akkor a Telenor az előfizetést az ÁSZF-ben foglalt, mindenkori legmagasabb havidíjú – üzleti előfizető esetén az Üzleti ÁSZF-ben (ÁSZF 3. melléklet) található mindenkori legalacsonyabb havidíjú –, mobil internet hozzáférést nem tartalmazó tarifacsomagra átváltja.”

A fentiekről a honlapunkon (www.telenor.hu) az ’All-In’ tarifacsomagok leírásánál szintén tájékoztatást nyújtunk.
A szolgáltatás korlátozása során tehát az Egyedi Előfizetői Szerződésben foglaltaknak megfelelően jártunk el, az abban írtaktól eltekintetni egyedileg sem tudunk. A szolgáltatás korlátozását a folyó számlázási ciklus lezárultát követően oldjuk fel. Szíves megértését köszönjük.
Sajnáljuk, hogy ezúttal nem lehettünk a segítségére.
Tisztelettel: H. Dániel, Egyedi igénykezelési csoport

Én azonnal válaszoltam:
“Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Köszönöm válaszukat.Panaszommal már megkerestem az illetékes szervezeteket, valamint csütörtökön a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatalnál teszek bejelentést Önök ellen megtévesztő reklámok, egyoldalú szerződésmódosítás, szolgáltatás indokolatlan felfüggesztése, szerződés-szegés miatt.Számomra a korlátlan beszélgetés és a a korlátlan sms-küldés lehetősége valóban KORLÁTLANT jelent, emiatt választottam Önöket.A “normál felhasználás” számomra nem világos, és ezt Önök sem fogalmazták meg pontosan a szerződésben.ám akár megfogalmazták, akár nem, reklámjukkal több százezer ügyfelet csapnak be, ami mindenképpen szankciókat vonnak maguk után, hiszen kiderül – pl esetemben: a korlátlan nem korlátlan, csak megtévesztő információ.Mi a normál felhasználás? A telefonomban 1500 ismerősöm száma van, ha csak hetente küldök mindnek egy üzenetet, az 6000 üzenet. Sokan ismernek, non-profit találkozókat és előadásokat szervezek, így kommunikálok mindenkivel.Számomra ez teljesen normális.Amennyiben gondolják, egyeztessünk egy időpontot, mielőtt jogi útra terelném az Önök jogtalan magatartását. Kész vagyok a kompromisszumra.”Várom a szappanopera folytatását.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »