Telefonbetyárnak árulta el a fegyverszállítás részleteit egy megtrollkodott amerikai nagykövet

Egy „Lexus” kódnevű telefonbetyár orrába fűzött karikákkal Arszen Avakov ukrán belügyminiszternek adta ki magát, és így szedett ki értékes információkat Marcus Micheli jekatyerinburgi amerikai konzulból – írja a LifeNews.ru.

Alekszej Sztoljarov telefonbetyár, aki már sok neves személyiség “skalpját hordja az övén” újra akcióba lépett, ezúttal a Jekatyerinburg városában székelő amerikai konzult „vezette meg” , akivel Arszen Avakov hangján folytatott tárgyalásokat.

Micheli megerősítette „Avakovnak”, hogy aktívan részt vesz az ukrán ügyekben, és feltárta az USA által Ukrajnának szállítandó fegyverekre vonatkozó szerződésének egyes részleteit.

Hírdetés

„Emlékezetem szerint nagy mennyiségű védelmi eszköz és fegyver szállítására vonatkozó adatokról volt szó a partvédelmi erők és a Nemzeti Gárda számára. Porosenko elnökkel 46 millió dolláros szerződésről állapodtunk meg, ezeknek a listáját Pyatt nagyköveten keresztül eljuttatom önnek. Némelyik fegyver még útközben van, nem ért ukrán területre. Azokról a fegyverekről van szó, amelyeket az elnök (Obama) ígért meg Porosenkónak” – pontosított a konzul „Avakov” számára.

Sztoljarov szerint Obama egy évvel ezelőtt ígért fegyvereket Porosenkónak, a mostani telefonbeszélgetés még a múlt év őszén készült a mostani jekatyerinburgi konzullal. Azóta már javában szállítják a fegyvereket Amerikából Ukrajnába. Sztoljarov azért nem publikálta eddig a beszélgetést, mert „Micheli nem egy ismert személyiség, akkor még a neve nem forgott a sajtó hasábjain, habár igen aktívan foglalkozott az ukrán fegyverszállításokkal, és Kijevben volt a követségen. Most nemrég került Oroszországba, így aktuálissá vált egykori tevékenységének „kiteregetése” – húzta alá Sztoljarov.

Az ukrán fegyverszállítások ügyében az USA kongresszusa mindössze egy nappal ezelőtt foglalt állást, és engedélyezte Obama elnöknek a korábban aláírt szerződések teljesítését. Jelen pillanatban ezen szerződések összege 300 millió dollárra rúg.

Life News


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »