Tele lett a hócipőjük: "Elegünk van a turisták tömegéből"

Tele lett a hócipőjük: "Elegünk van a turisták tömegéből"

Több tízezren tüntettek vasárnap este Mallorcán a tömeges turizmus és a lakáshiány ellen. A rendőrség szerint mintegy 20 ezren voltak, de a szervezők szerint 50 ezren jelentek meg a tiltakozáson. 

A tüntetők „A ti luxusotok, a mi nyomorúságunk” vagy „Nem akarunk elsők lenni a lakhatási költségek emelkedésében” feliratú transzparensekkel vonultak a főváros, Palma központjába – jelentette az RFI. Az egyik tábla a fapados légitársaságokat bírálta.

A rendezvény résztvevői a Ses Estacions parkból Palma történelmi városközpontján keresztül haladtak. Egyes turisták tapsoltak és éljenezték őket, míg mások inkább elégedetlenkedtek.

Hírdetés

Mallorca a Baleár-szigeteket alkotó szigetek közül a legnagyobb. A mintegy 1,2 millió helyi lakosnak otthont adó területet tavaly 17,8 millió turista kereste fel, köztük 4,6 millióan Németországból és 3,4 millióan Nagy-Britanniából.

Mallorcán mintegy két hónappal ezelőtt is voltak tüntetések a tömeges turizmus ellen. Akkor mintegy 25 ezer ember gyűlt össze a helyszínen a „Mondjunk eleget!” jelszavakkal. és „Mallorca nem eladó!” jelszavakkal. Hasonló elégedetlenség tapasztalható más spanyol turisztikai központokban, például Barcelonában és Málagában, valamint a Kanári-szigeteken is.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »