Tél van, érkezik a hó

No azért nem kell keresgélni még egy darabig a pincében a megrozsdásodott szánkót, perelve az asszonnyal, mondván ott van, ahol 10 éve hagytuk. A következő napokban ugyanis szerencsére folytatódik a ködös, párás idő, trutyi idő, viszont szilveszterkor komoly lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet, így ha máshol nem, hát a fűtésszámlánkon meglátszik majd, hogy tél van. Hurrá.

Ahogyan egy hétfőhöz illik, ezúttal is nagyrészt borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Elszórtan szitálásra, elvétve esetleg ónos szitálás is előfordulhat, hogy még könnyebb legyen sasszézni a feltöredezett járdán, vagy kátyús utakon.

Hírdetés

A Dunántúlon élők, vagy a duna-tisza köziek néha megcsodálhatják a napot, hogyan néz ki, de azért nézzék meg alaposan, mert hosszú ideig nem lesz benne részük. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul, ám, most kapaszkodjanak meg: Petőfinek igaza volt. A János vitéz óta tudjuk, hogy az égig érő hegyen sokkal nagyobb a forróság, ez most is igaz: a hegyekben a síkvidékinél enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2-7 fok között valószínű, de az OMSZ tájékoztatása szerint – most kapaszkodjanak meg – a napos tájakon kissé melegebb is lehet. Kész szerencse, hogy nem hűt a nap, hanem fűt.

   
Kedden északkelet felől – ha nem is IV. Ukrán Front érkezik – de legalább fokozatosan felszakadozik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton viszont estig maradnak erősen felhős, párás körzetek, hogy újat most se mondjuk: arrafelé szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban is hideg lesz, de a melegebb időben melegebb, de korántsem strandidő.
 
Szerdán élvezhetjük a napsütést, viszont cserébe hidegebb lesz mint kedden. Csütörtökre, tehát az év utolsó napjára ugyanez mondható el, annyi megkötéssel, hogy hidegebb lesz mint szerdán. Az újév napján ezúttal nem csak a toxikológiai osztályra és Zacher Gáborra kell figyelnünk, hanem az időjárásra is, ugyanis cudar idő lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között lesz. Jótanács: a pálinka nem szünteti meg a hideget.
 
Szombaton nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott estefelé hószállingózás, gyenge havazás is lehet. Bár ez még bizonytalan. És bár feleslegesen írtuk bele a címbe a havat, ha nem tesszük, Önök nem olvassák el ezt a cikket. Igaz, mi sem írtuk volna meg. 
 
Időjárás-jelentésünket olvashatták.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »