Tej helyett ezt öntsük a kávénkba

Tej helyett ezt öntsük a kávénkba

Sokan vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy a napjukat ne egy csésze kávéval indítsák. A legtöbben cukrot, tejet, tejszínt is kevernek bele, pedig a kókuszolaj ezeknél egészségesebb és jobb alternatíva lehet.

A kókuszolajban úgynevezett közepes láncú trigliceridek találhatók, amelyek pozitív hatással lehetnek az anyagcserére. Egy tanulmány szerint napi két evőkanálnyi öt százalékkal növelheti az energiafelhasználást, ami akár 100-120 plusz kalória elégetését is jelentheti. Aki tehát diétázik, annak érdemes lehet ezt kipróbálni – írja a Házipatika.com.

Ez a hatása szintén a benne található közepes láncú triglicerideknek köszönhető. Kutatások szerint az ilyen jellegű zsiradékok fogyasztásának étvágycsökkentő hatása van, és azok, akik beépítik az étrendjükbe, összességében kevesebb kalóriát visznek be napi szinten.

Hírdetés

A legtöbben a kávét az extra energialöket és élénkítő hatás miatt isszák, a kókuszolaj ebben is segíthet. A kókuszolajas kávé edzés előtti italnak is remek választás, mivel segít abban, hogy jobb legyen a sportteljesítményünk.

A kávéban nincs túl sok tápanyag, leginkább csak az antioxidáns-tartalma az, ami pozitívan hat a szervezetre. A kókuszolajban viszont olyan anyagok vannak, amelyek mikróbaölő hatásúak, és segíthetnek megerősíteni a szervezetünk védekezőrendszerét.

A kávéban és a kókuszolajban is találhatók olyan antioxidánsok, amelyek jó hatással vannak a szellemi egészségünkre, ezt több kutatás is igazolja. Együttes fogyasztásuk segíthet csökkenteni többek között az Alzheimer-kór, és a depresszió kialakulásának esélyét is.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »