Tehetséggondozó hétvége a főiskolán – A biológia, kémia, földrajz szerelmesei gyarapították tudásukat

Tehetséggondozó hétvége a főiskolán – A biológia, kémia, földrajz szerelmesei gyarapították tudásukat

A karanténszabályok betartása mellett folytatódnak a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány által szervezett tehetséggondozó hétvégék a Rákóczi Főiskolán.

Az elmúlt szombaton a biológia, kémia, földrajz szerelmesei jelenléti foglalkozásokon személyesen találkoztak, hogy gyarapítsák tudásukat,

a pénteki és a vasárnapi foglalkozásokat pedig online tartották meg.

Az alkalom megnyitóján Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója elmondta, hogy immáron ötödször kerülnek megrendezésre a biológia, kémia, földrajz tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék, melyek célja a Magyarországon megrendezésre kerülő Hevesy György kémia, Herman Ottó biológia, Teleki Pál földrajz-földtan versenyre való felkészítés, a résztvevők természettudományos ismereteinek elmélyítése, bővítése.

Ezeken meghívásos alapon vehetnek részt a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett Szent Györgyi Albert kémia (8. osztály), Margittai Antal biológia (7-8. osztály) és természetrajz- földrajz (7-8. osztály) versenyek első tíz helyezettjei.

Idén az 50 meghívottból harminchárman érkeztek meg a foglalkozásokra.

Hírdetés

A program szakmai felelőse, dr. Kohut Erzsébet, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Biológia és Kémia Tanszékének tanszékvezetője elmondta, hogy a három hétvégére tervezett versenyfelkészítőn igyekeznek minél játékosabb, érdekesebb formában olyan hasznos információkat átadni, melyek nincsenek az itteni tananyagban, viszont a Kárpát-medencei megmérettetéseken szükségük lehet rá. 

Papp Géza, a Rákóczi Főiskola Földtudományi és Turizmus Tanszék oktatója gratulált a résztvevőknek, hogy idáig eljutottak.

Arra biztatta a diákokat, hogy minél több tudást szívjanak magukba, hisz a felkészítő is egy bizonyos verseny,

hisz a legjobbak közül is csoportonként a legjobb képviselheti Kárpátalját a Kárpát-medencei megmérettetéseken.  

A tehetséggondozó hétvégék alatt a gyerekek étkeztetését és utaztatását a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány biztosítja. A programot a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

M. E.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »