Teherautókat borított fel a viharos szél a Dunántúlon

Teherautókat borított fel a viharos szél a Dunántúlon

VESZPRÉM. Teherautókat borított fel, fákat döntött ki a viharos erejû szél kedden a Dunántúlon. Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletes sajtószóvivõje az MTI-nek azt mondta, a szélben négy pótkocsis teherautó is felborult.

A 8-as fõúton Öskünél, Sólynál és Pétfürdõnél, valamint a 77-es fõúton Tótvázsony és Nagyvázsony közt történt balesetekben senki sem sérült meg.   

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság tájékoztatása szerint nemcsak a Dunántúlról, hanem Kelet-Magyarországról is érkeztek jelentések letört ágak, kidõlt fák miatt, amelyek vezetékeket szakítottak le, épületeket és kerítéseket rongáltak meg, több helyen forgalmi akadályt okozva.   

Hírdetés

Az egyik meteorológiai honlap mérése szerint hétfõ délután Balatonföldváron 113 kilométeres sebességgel fújó széllökést is regisztráltak.

Az OMSZ jelentése szerint szerdán eleinte kevesebb lesz a felhõ, majd északnyugat felõl átmenetileg erõsebben megnövekszik a felhõzet, de csapadék nem valószínû Magyarországon. A többfelé erõs, helyenként viharos északi szél éjszakára már jelentõsen mérséklõdik. Szerdán a Kisalföldön megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet, talaj menti fagy több helyen is valószínû. A legmagasabb nappali hõmérséklet szerdán 11 és 16 fok között várható.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »