Teheránban izraeli zászlóval mondtak köszönetet a Moszádnak

Teheránban izraeli zászlóval mondtak köszönetet a Moszádnak

Teheránban tegnap a járókelők az egyik felüljáróra kifeszített izraeli zászlóra, s alatta a „Köszönjük, Moszád” angol nyelvű feliratra lettek figyelmesek – írja az iranintl.com hírportál. Mint ismert, november 27-én Teherán közelében több fegyveres meggyilkolta Mohszán Fáhrizádeh tudóst, az „iráni atom atyját”. A merénylők akkor nyomtalanul eltűntek. Irán azonnal az izraeli Moszád nevű titkosszolgálatot tette felelőssé az atomtudós elleni merényletért.

Tegnap korán reggel Teherán egyik keleti negyedében levő forgalmas felüljáróján Izrael zászlóját pillantották meg a járókelők. A Dávid-csillagos zászló alatt pedig a „Thank you Mossad”, azaz „Köszönjük, Moszád!” angol nyelvű fölirat volt olvasható. A zászlót és a feliratot természetesen gyorsan eltávolították, de addigra valakinek sikerült fényképet és videófelvételt készíteni a Teheránban nem mindennapi látványról, ami aztán gyorsan ki is került az Irán határain túlról működtetett Vahid Online twitteres hírportálra.

Hírdetés

A Reuters tegnap este – az iráni parlament elnökének tanácsadójára hivatkozva – felröppentette a hírt, miszerint az iráni biztonsági szervek elfogtak néhány merénylőt azok közül, akik november 27-én Teherán közelében meggyilkolták Mohszen Fáhrizádeh atomtudóst. A hírt azonban később nem erősítették meg.

Mindenesetre nem kis bátorság, sőt vakmerőség kell ahhoz, hogy valaki Teherán egyik legforgalmasabb helyén – még ha az éj leple alatt is – kifeszítsen egy izraeli zászlót, s alatta pedig az atomtudós meggyilkolásáért köszönetet mondjon a Moszádnak. Kétség nem fér hozzá, ha elcsípik az illetőt, Teherán főterén fölkötik.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »