Tegyél ön-MAG-adért! Költözz falura, tanyára!

Tegyél ön-MAG-adért! Költözz falura, tanyára!

Gondolatok …

Az év január 1-én kezdődik, mikor valójában nem. Eleinknél Kikelet havában, Napfordulókor.

A hét Hétfővel kezdődik, amikor valójában a Vasár(Vásár) nappal kezdődött.

A nap éjfélkor ér véget, amikor valójában Naplementekor, a reggel pedig Napfelkeltekor kezdődik.

Az őselemek tekintetében a háztartások 97%-ban nem ég a tűz. ( Melyről tudjuk, hogy fontos szerepe van/volt, s eleinknél egy évben egyszer aludhatott ki a tűz, ha időközben elaludt az szégyen volt. A “háztűznézőbe” megy kifejezés is innen ered.)
A víz, levegő,föld elemmel sem áll mindenki kapcsolatban, csak a szerencsésebbek.

Az ősi hagyományokat csak a tudatosan élők viszik tovább…

A családok szétestek, -a nagyszülők kevés kivétellel – több száz kilométerről csak bizonyos ünnepek alkalmával találkoznak a fiatal utódokkal… Nincs meg a fontos, tapasztaláson alapuló tudás továbbadása. Kevés az idősek tisztelete.

25-45 m2-en két -három ember ül le szerencsés esetben az asztal köré. (Emeletes házak.) A családi beszélgetések kihalnak. Az önismeret hiánya az egeket veri.

Felfelé építkezünk, miközben sejtszinten érezzük,hogy ez kiveszi az erőnk, mesterségesen pótoljuk a hiányt: csobogó lakásdísz, háziállatok, erkélyen növő zöldségeskert…. stb.

Felgyorsult világunkban megváltozott az értékrend.

A nők túl sokat vállalnak, a férfiak nőiesednek, a nők férfiszerepekben “tündökölnek”. A családfenntartás minimum 2 emberen múlik. Gályázunk.

A másság túlzottan kiemelésre került, sőt tanítják!- azonos neműek hoznak létre “családokat”, melyekből szerintetek milyen generáció nő fel?

A média sulykolja a hülyeséget, “haladj a korral”, “vedd meg a legújabbat”, “így lehetsz sikeres”, ” így lehetsz szép, és hódító”, “egyél gyógyszert”…stb….stb….

Hírdetés

Zabáljuk a sz@rt, az önellátó gazdálkodás kevesek kiváltsága.

Az ország értékeit kiárusítják. A vízkészletre marakodó haszonszerzők tették rá a kezüket. A régi, termelő gyárak bezártak vagy átalakításra kerültek. Sok a beszerzés más országokból (import).

Nem fúrhatsz saját kutat engedély nélkül, a napelemek és szélkerekek adó alá esnek, az egész rendszer a függőségen alapul.

Gyermekeink irányított oktatásban részesülnek.

Rejtett információk kódoltak mindenfelé, a cél “engedelmeskedj”…

Hazugság a nyelvi eredet, hazugság és meghamisított a történelem, érdekkapcsolatokon és hatalmi vágyon alapuló szerveződések butítják a népet…

S mindezt politikától függetlenül mondom.

Ha lekapcsolják az áramot, mihez kezdesz?

Olvasztótégelyben a különböző népek, hagyományaik,szokásaik stb… mikor ez így nem jó.

Sorolhatnék sok dolgot…. de most szerintem ennyi elég is lesz.

ÉBREDJ!

Tegyél ön-MAG-adért!

Legalább szellemileg emelkedj, s élj tudatos életet.

Lásd meg mindenben a szépséget, találd meg az örömöt, egyedül képtelen vagy változtatni a világon, ellenben élhetsz lélekben és szellemiségben szabadon.

Kozma Andrea

Címlap fotó: Péntek Mihály,

Falukép: Somogycsicsó Önkormányzata


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »