Tedd magadévá az európai értékeket, álszent francia kutya

A saját ke­rí­té­sét le­ta­gadja az ál­szent fran­cia kül­ügy­mi­nisz­ter. Mi­köz­ben éles sza­vak­kal bí­rálta a szerb-ma­gyar ha­tárra fel­hú­zott ke­rí­tést, a saját sok­kal bru­tá­li­sabb fran­cia-angol ke­rí­té­sé­ről el­fe­led­ke­zett az ál­szent po­li­ti­kus.

Megdöbbentőnek és elképesztőnek minősítette Laurent Fabius francia külügyminiszternek a magyar határzárat bíráló nyilatkozatát Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője, s jelezte, hogy bekéretik az ideiglenes francia ügyvivőt a minisztériumba.

Laurent Fabius saját szavai szerint „nagyon szigorúan” ítéli meg Magyarország fellépését, szerinte hazánk nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket, amikor határzárat épít.

„Olyan drótkerítés felhúzása, amelyet még állatoknak sem létesítenek, nem az értékek tiszteletben tartása” – fogalmazott. Szerinte „természetesen” fel kell számolni a falat, és az Európai Uniónak „komoly és szigorú” tárgyalásokat kell az ügyben folytatnia az ország vezetőivel.

Hírdetés

Miközben a szocialista külügyminiszter ilyeneket üzen Magyarországnak, arról elfeledkezik, hogy a magyar kerítésnél százszor brutálisabb szögesdrótkerítés védi a csatornaalagút bejáratát Calais-ban. A kerítés éppen úgy illegális bevándorlók ellen épült, akik itt akarnak átjutni Nagy-Britanniába.

Úgy látszik ez a kerítés nem számít „falnak”, ezt nem kell lebontani, ez nem olyan, amit „állatoknak sem létesítenek”!

Arról elfeledkezik álszent módon, hogy a calais-i kerítés körül mindennaposak az atrocitások, francia rendőrök gumibotozzák az egyre erőszakosabb bevándorlókat. Akik már akár a késeléstől sem riadnak vissza, csak hogy felkapaszkodjanak egy Angliába tartó kamionra…

Ezzel a helyzettel úgy látszik nincs semmi baj. Ez a kerítés, ez a vasfüggöny rendben van… Pedig ez nem is az Európai Unió külső határán, a schengeni övezetet védve, hanem azon belül található.

Nem kellene nekünk is komoly és szigorú tárgyalásokat kezdenünk a kerítés ügyében Franciaországgal?

Hunhír.info – ripost.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »