Távozik a MÁV-HÉV vezérigazgatója

Távozik a MÁV-HÉV vezérigazgatója

Új vezető kerül a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) döntése nyomán a HÉV-vonalak üzemeltetését végző állami cég, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, Nagy Gábor helyére.

A Telex és a hvg.hu értesülését megerősítette az ÉKM, közölve: „A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át. Pál László tapasztalt kötöttpályás szakember, aki a HÉV-et is jól ismeri, hiszen a közszolgáltató vállalat egykori, állami tulajdonba való visszakerülését követően ő volt annak első vezérigazgatója és közel két esztendőn keresztül irányította már a társaságot. A közös megegyezéssel történő vezetőváltás része annak az integrációs folyamatnak, amely során egyesül a MÁV-START, A Volánbusz és a MÁV-HÉV, hogy a jövő év elejétől immár MÁV Személyszállítási Zrt.-ként folytassa tevékenységét.”

Hírdetés

A két portál azt írta, hogy a váltás oka annak a sajtónak kiszivárgott dokumentumnak az ügye, ami a HÉV-vonalakon járat- és/vagy kapacitáscsökkentést írt elő, amit Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid fővárosi képviselő számon kért Lázár János építési és közlekedési miniszteren, aki cáfolta az értesülést.

Az InfoRádióban Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója szerdán megerősítette, hogy a HÉV-járművek „fogynak”, mert „a kritikus életkort” és utána már nem lehetséges üzemeltetni őket, de hozzátette: egyelőre a lehetséges megoldásokat gyűjtötték össze és küldték el a BKK-nak, ugyanakkor végleges döntés nem született.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »