Távozik a Bors és a Lapcom vezére

Pallagi Ferenc, a Lapcom Kiadó Zrt. vezérigazgatója 33 év után január elsejétől mond le pozíciójáról. A szakember a társaság felügyelőbizottságának tagjaként, valamint a vezetés tanácsadójaként dolgozik tovább.

A cég új vezérigazgatója Andreas Merz lesz, aki 3 és fél éve dolgozik a Lapcomnál, mint pénzügyi igazgató – idézi a társaság közleményét a Kreatív. A Bors új főszerkesztője Szekeres Tamás, eddigi felelős szerkesztő lesz.

A közleményben a tulajdonos megköszöni a távozó vezérigazgatónak 2006-óta tartó tevékenységét, hogy megteremtette, a piacon megerősítette a Bors napilapot és online változatát, mint a második legnagyobb példányszámú eladott napilapot.

Pallagi távozásával kapcsolatban a Kreatívnak azt válaszolta, hogy a döntést ő maga hozta, munkatársai és a tulajdonos szerették volna rávenni, hogy vonja vissza és maradjon még.

Pallagi Ferenc a modern magyar bulvárújságírás egyik megteremtője, évekig volt a Blikk főszerkesztője. Egy évvel a Blikktől való távozása után egyszerűen átült a konkurencia kormányához, és rövid idő alatt a kis példányszámú Színes Bulvár Lapot átmárkázta Borssá, és a Blikk valódi konkurenciájává tette a piacon.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »