Távozhat a MÁV vezetője

Távozhat a MÁV vezetője

Ősztől új vezetője lehet a MÁV-nak, miután Dávid Ilona a nyár végével távozhat a vasúttársaság éléről – értesült több független forrásból az Index.

Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója 2012 óta irányítja a magyar vasúttársaságot, emellett a GYESEV Zrt. igazgatósági elnöke és a Mol felügyelőbizottságának tagja, valamint a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnöke is egyben.

Dávid vezetésével a társaság csökkenteni tudta adósságállományát, tavaly a MÁV Zrt. 152 milliárd forint árbevételt ért el 2017-ben az előző évi 151 milliárd forint után. Adózott eredménye 7,8 milliárd forint volt, 4,2 milliárddal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, viszont 0,8 milliárddal több a tervezettnél.

Hírdetés

Az Index úgy tudja, Dávid Ilona augusztus végén távozik a székéből, a távozás okáról és a lehetséges utódjáról azonban nem közöltek részleteket.

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnöki tisztét is betöltő Dávid áprilisban adott interjút a Világgazdaságnak. Elmondta, a vasúti áruszállításban részt vevő vállalatok optimalizálni kívánják a terület speciális szegmensét, az egyes kocsik kezelését. A cél többek között a tevékenység piaci súlyának növelése, a környezetkímélő szállítási mód erősítése – magyarázta lapunknak a Dávid Ilona.

– mondta Dávid Ilona a Világgazdaság májusi konferenciáján, ahol arról is beszélt: vannak tipikus női és férfi szakmák, azonban ez a határvonal egyre inkább kezd eltűnni.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »