Tavaly is több tízmillió forintunkba került a buzifelvonulás

Tavaly is több tízmillió forintunkba került a buzifelvonulás

Hogy mennyibe is került az adófizetőknek a 2022-es buzivonulás? Mennyi pénzt szórt el a biztosítására a rendőrség? A Szent Korona Rádió utánajárt.

2022-ben immár negyedik alkalommal egy hónapos rendezvénysorozatként tartották meg az “eltiportak”, “jogfosztottak” és “üldözöttek” fesztiválját, az úgynevezett Budapest Pride-ot. Természetesen – sajnos – nem csak a megnyilvánulási lehetőségeik nincsenek korlátozva, de a feléjük áramló pénzcsapokon sincsen szűkítő.

A fesztivál és a felvonulás teljes költsége 13 123 603 forint volt idén, úgy, hogy “hátrányos helyzetükből” fakadóan rengetegen ingyenmunkát végeznek nekik (idén is több mint 250 önkéntes segédkezett). Ezen összegnek tetemes részét a vonaglás vitte el, ugyanis saját jelentésük szerint az egyéb programokra csupán 1 784 154 forintot költöttek, mely az alábbiak szerint oszlott meg:

  • helyszínek és rendezvényszervezés: 1 015 770 forint,
  • helyszíni biztosítás: 468 384 forint,
  • marketing és kommunikációs költség: 300 000 forint,
  • Hírdetés

    A Budapest Pride Felvonulás összesen 11 339 449 forintba került, mely összeg az alábbiak szerint oszlott meg:

  • rendezvénytechnika és eszközök: 5 053 307 forint,
  • marketing és kommunikáció: 950 000 forint,
  • rendezvényszervezés: 2 999 612 forint.
  • A buziparádét a Szivárvány Misszió Alapítvány szervezi, mely állításuk szerint nonprofit, és semminemű támogatást nem kapnak pártoktól, államoktól. Valóban?

    A Szent Korona Rádió magát megnevezni nem kívánó forrása adatigénylést kezdeményezett a rendőrség felé, melyben a "Pride" biztosításának költségei felől érdeklődött. A magyar adófizetők pénzéből a rendőrség a deviánsok biztonságának garantálására 33,76 millió forintot szánt. Az egyéb, a "Pride hónaphoz" kötődő események lebonyolításához felhasznált forrásokról tájékoztatást nem adtak.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »