Tatára érkeztek a török gyártású harcjárművek

Tatára érkeztek a török gyártású harcjárművek

Megkezdődött a Magyar Honvédség tíz páncélozott harcjárművének átcsoportosítása az MH Anyagellátó Raktárbázis fővárosi telephelyéről Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába, február 8-án, hétfőn, a késő esti órákban.

A Magyar Honvédség hamarosan szolgálatba álló, török gyártású járműveit két szakaszban – az MH Katonai Rendészeti Központ felvezetésével – szállítják át Tatára a dandár katonái.

Az első öt páncélozott harcjárműből álló konvoj éjfél után gördült be szolgálati helyére, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába.

A támogató feladatokat ellátó, Ejder Yalcin típusú páncélozott harcjárművekből 2019-ben rendelt tíz darabot a Magyar Honvédség a török gyártótól.

A magyar Gidrán névvel ellátott járműveket – megérkezésük után – a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. szakemberei korszerű híradástechnikai eszközökkel szerelték fel, írja Ördög Kovács Márton.

Hírdetés

A tizenhat tonnás Gidránok amellett, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Tatára érkeztek a török gyártású harcjárművek appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:Új magyar fejlesztésű harcjárművek Fegyverkezünk- Csaknem negyven éve nem fejlesztettek ki Magyarországon könnyű-páncélvédettségű harcjárművet….Németország nem kíván USA-eurórakétákat befogadni Németország nem kíván új amerikai eurórakétákat befogadni területére – adta…Tatán van az első négy Leopard harckocsi Tata, 2020. július 24. Az első négy Leopard 2A4HU típusú…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »