Tarthatatlan, hogy az EU és Moszkva viszonyát kizárólag Washington határozza meg

Tarthatatlan, hogy az EU és Moszkva viszonyát kizárólag Washington határozza meg

A Jobbik Magyarországért Mozgalom örömmel értesült arról, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a héten Vlagyimir Putyin orosz elnöknek írt levelében szorgalmazta az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését. Noha a levél valódiságát mind az Európai Bizottság, mind pedig a Kreml megerősítette, jellemző, hogy az európai sajtó ezt teljesen elhallgatta – állapítja meg Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke.

A Jobbik reményét fejezi ki, hogy a mostani levél, illetve Juncker október 8-án Passauban elhangzott megjegyzése, miszerint

tarthatatlan, hogy az EU és Moszkva viszonyát kizárólag Washington határozza meg,

Hírdetés

az európai kontinens országai közt a kapcsolatok javulását hozza majd magával. A legnagyobb ellenzéi párt figyelemre méltónak tarta, hogy a levélben a Krím félsziget ügyét, mely a szankciók kiváltó oka volt, immár meg sem említik.

A Jobbik szerint Juncker levelével elismerte, hogy az amerikai nyomásra bevezetett szankciós politika nem szolgálja Európa érdekeit. Éppen ezért a legnagyobb ellenzéki párt felszólítja a magyar külügyminisztériumot, hogy az év végén, amikor az Oroszország ellen jelenleg érvényben lévő szankciók érvényességéről az EU további döntést hoz majd, támogassák mind a magyar, mind az európai érdekek ellen ható korlátozások haladéktalan feloldását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »