Tartalomhoz a forma – így múlja alul még önmagát is Gyurcsány szektája

Tartalomhoz a forma – így múlja alul még önmagát is Gyurcsány szektája

„Mi közük van hozzánk”, „a többségük nem is magyar, hanem román” – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások érkeztek Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán a külhoni magyarokkal kapcsolatban. A hozzászólások a DK kolozsvári kampányvideója alatt jelentek meg, amelyben kitakart arcú, eltorzított hangú erdélyi magyarok beszélnek arról, hogy április 8-án mindannyian a Fideszre szavaznak. Gyurcsány Ferencék szerint ez döbbenetes, ezért a videóban azt üzenik a DK-soknak: menjenek el szavazni, hogy ne „ők”, vagyis a határon túliak döntsenek. Gyurcsány Ferenc szerint a videó teljesen helyénvaló.

Gyurcsány Ferenc hétfőn az ATV-ben arról beszélt, hogy személyesen ellenőrizte a DK határon túli magyarok szavazati jogáról szóló kampányvideóját. A párelnök azt mondta: nem szokott mindent végignézni, de ezt a publikálás előtt mindenképpen látni akarta.

A DK kampányvideójában – drámai hatást keltő zene kíséretében – olyan erdélyi magyarokat mutatnak be, akik el szeretnének menni voksolni április 8-án, és arra a kérdésre is válaszolnak, hogy kire szavaznának. A videóban megszólaló határon túli magyarok arcát kitakarták, hangjukat eltorzították.

Gyurcsány Ferencet az ATV műsorában arról is megkérdezték, szerinte a kitakarással pártja nem sugallja-e azt, hogy az interjúalanyok bűnt követnek el, amikor egy demokráciában arra szavaznak, akire akarnak. Erre Gyurcsány válasza azt volt, hogy szerinte ez csupán belemagyarázás.

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc hétfőn még arról beszélt, hogy talán túlléptek egy határt a videóval, de végül arra jutott, hogy mégiscsak elégedett. Ennek fényében a videót saját közösségi oldalán is megosztotta, a poszthoz pedig azt írta, hogy a DK az egyetlen párt, amely elvenné a határon túliak szavazati jogát.

„Mélységesen fel vagyok háborodva! Mi a jó büdös franc közük van hozzánk!” – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások érkeztek a bejegyzés alá. A DK szimpatizánsai közül volt, aki egyenesen románoknak nevezte az erdélyi magyarokat.

Egy másik hozzászóló azt írta: „Nem kéne hagyni, hogy olyanok döntsenek a gyerekeink jövőjéről, akik Magyarországot csak térképről ismerik.”

hirado.hu

The post Tartalomhoz a forma – így múlja alul még önmagát is Gyurcsány szektája appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »