Társadalomvédelmi akciótervet készített a Mi Hazánk a cigány-magyar együttélés megoldására

Társadalomvédelmi akciótervet készített a Mi Hazánk a cigány-magyar együttélés megoldására

Ma Magyarországon folyamatosan növekszik az olyan települések és településrészek száma, ahol a magyar állam képtelen betartatni a normákat és a törvényeket. Gyakorlatilag no-go zónák jöttek létre. Ki kell mondani, hogy az elmúlt harminc évben teljesen kudarcot vallott az integrációs politika. A Mi Hazánk Mozgalom nemzetstratégiai kérdésként tekint a problémára. Éppen ezért nemcsak beszélni akarunk róla, hanem egy több pontból álló programot dolgoztunk ki a megoldására Társadalomvédelmi akcióterv címmel. – tette közzé Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Társadalomvédelmi Munkacsoportjának vezetője.

Ha egy mondatban szeretném összefoglalni a program lényegét, akkor azt mondhatnám, hogy vissza kell vinni a törvényt és a normákat a no-go zónákba. Azt gondoljuk, hamisak azok a liberális nézetek, amelyek a roma társadalmat homogén egészként kezelik, és csak a szegénységre fogják a helyzetüket. Alapvetően azt gondoljuk, hogy a roma társadalmat legalább 3 csoportba tudjuk bontani: beilleszkedő, ingadozó és kemény bűnözői réteg. Az sem mindegy, ki miért szegény? Azért, mert elvitte a tiszai árvíz a házát,  vagy mert eladta a szocpolos ingatlanjából a nyílászárókat. Ennek megfelelően lehet és kell a támogatásokat és a szankciókat alkalmazni, az építőket támogatni kell, a rombolók ellen pedig felvenni a küzdelmet a jogszabályok és a normák betartatásával.A programpontjainkat folyamatos sajtótájékoztatók keretében fogjuk bemutatni. Lesznek benne törvényjavaslatok, mint például a bűncselekmény értékhatárának leszállítása újra 20.000 forintra, hiszen vidéken a kis értékre elkövetett lopások száma jelentős és pedagógiailag is fontos, hogy az elkövető számára legyen komoly következménye. Szorgalmazni fogjuk a hatékonyabb hatósági munkát és ennek érdekében akár új hatósági szerv létrehozását. Hosszútávú program a gyermekvédelem teljes reformja. Azt látjuk, hogy ma ezekben a no-go zónákban a gyermekvédelem képtelen hatékonyan ellátni feladatait, betartani a gyermekvédelmi törvényt, amely egyértelműen megfogalmazza, hogy a gyermekek értelmi, érzelmi, erkölcsi és testi fejlődéséért a szülő a felelős. Az itt élő szülőknek is meg kell érteniük, hogy az általuk vállalt gyermekekért elsősorban ők a felelősek. Ennek kapcsán fontos a szülők felelősségének vizsgálata és akár szankcionálása is. Mindenki annyi gyermeket vállaljon, amennyit fel tud nevelni!(Elemi nyomán Szent Korona Rádió)

Hírdetés

Gyula vlog: Beszélgetés Pakusza Zoltánnal az iskolarendőrségről

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)

The post Társadalomvédelmi akciótervet készített a Mi Hazánk a cigány-magyar együttélés megoldására appeared first on Szent Korona Rádió.


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »