Taroltak a háromszéki birkózók és cselgáncsozók (Sikeres hétvége)

Taroltak a háromszéki birkózók és cselgáncsozók (Sikeres hétvége)

Sikeres és eredményes viadalon vannak túl a háromszéki birkózók, illetve cselgáncsozók, akik két aranyérem mellett több dobogós helyezést is jegyeztek a hétvégén. Birkózóink a felnőtt Román Kupán és az ifjúsági II-es országos bajnokságon mérettettek meg, míg dzsudokáink a Brassóban megtartott U14-es országos bajnokságon jeleskedek.

Csütörtöktől vasárnapig a Konstanca megyei Năvodari adott otthont a felnőtt birkózók Román Kupája mellett az ifjúsági II-es országos bajnokságának, amelyen mindhárom sepsiszentgyörgyi klub képviseltette magát. A Sepsi ISK öt sportolóval vett részt a két viadalon, ahol a kupaviadalon az 57 kg-os súlycsoportban szőnyegre lépő Kertész Mátyás ezüstérmes lett, míg Józsa Máté (61 kg) és Buna László (65 kg) a hetedik helyen végzett. A korosztályos vetélkedőn Delne Csaba (51 kg) éppen csak, hogy lecsúszott a dobogóról és negyedik lett, míg Kovács Kázmér (55 kg) tizennyolcadikként zárt. A Sepsi-SIC-es birkózólányok taroltak a kupaviadalon, Cătălina Axente (76 kg) arany-, Maria Cioclea (53 kg) ezüst-, míg Mădălina Linguraru (50 kg) és Adina Popescu (68 kg) bronzérmet szerzett. Az Sepsiszentgyörgyi MSK-tól az ifik országos bajnokságán Orbán Loránd (71 kg) második, míg Andrei Rether (60 kg) hetedik lett (az utóbbi két csapat edzője: Mátéfi Árpád és Barabás György).

Hírdetés

Veres László és Czifra Attila irányítása alatt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói egy bajnoki címet, egy második, két harmadik és egy ötödik helyezést ünnepelhettek a Brassóban megtartott U14-es országoson. A 65 kg-osok között tatamira lépő Szőcs Norbert nem talált legyőzőre, Pál Norbert (50 kg) bajnoki ezüstéremnek örvendhetett, Simon Tege (38 kg) és Tamás Gábor (46 kg) a pódium legalacsonyabb fokára állhatott fel. Mellettük Vaida Zalán (+73 kg) az ötödik helyen, míg Veres Flóra Boróka (52 kg) helyezés nélkül zárt a Cenk alatti városban. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »