Tarlós visszaszúrt Lázár Jánosnak

Tarlós visszaszúrt Lázár Jánosnak

Folytatódik az üzengetés a kancelláriaminiszter és a főpolgármester között.

2012 decemberében Tarlós István Lázár Jánossal közösen adta át a Fővárosi Állat- és Növénykert felújított főbejáratát. A közel 150 éves intézmény fejlesztése a főpolgármester egyik szívügye, ahogy a 3-as metró és a Lánchíd felújítása is. A Hír TV-nek adott interjúban jelezte, hogy nem mond le azokról a beruházásokról, amelyeket sajtóhírek szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter leállíttatna.

„János a keresztneve, nem pedig Mindenható. Nyilván meg fognak születni bizonyos végleges döntések az uniós források, a fejlesztési pénzek vidék és főváros közti megosztásáról” – fogalmazott akkor Tarlós.

Lázár János nem maradt adós a válasszal. Közleményében azt írta: Tarlós István miatt az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is támogatja. A kancelláriaminiszter fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy a kormány minden budapesti fejlesztést támogat, amelyet Brüsszel jóváhagy. A főpolgármester szerint azonban először a kabinet dönt, az Európai Unió csak a második. „Nem szabadna ilyeneket mondania annak, aki ilyen kérdésekkel ilyen szinten foglalkozik, mint a miniszter úr. Teljesen nyilvánvaló, aki egy kicsit is az uniós ügyek közelében van, az tudja, hogy az unió csak azzal foglalkozik, amit a kormány támogat” – nyilatkozta Tarlós István. Lázár János azt is ajánlotta Tarlós Istvánnak, hogy többet küzdjön Brüsszelben Budapestért.

Hírdetés

A főpolgármester a Budapesti Őszi Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján visszaszúrt Lázár Jánosnak, bár a miniszter nevét nem ejtette ki. „Egy családon belül sem belül egyforma a testvérek barátsága. Vannak olyan testvérek, akik időnként U szöggel ülőgumón csúzlizzák egymást, és van, akikkel sose vesznek össze” – fogalmazott Tarlós István.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, L. Simon László, akit Lázár János nemrégiben harcostársaként emlegetett, azt mondja, hogy a miniszter a tisztelet hangján szól Tarlós Istvánról. „Ezt máshogyan nem tudom értékelni, mint úgy, hogy Lázár János mérhetetlenül respektálja Tarlós István főpolgármester úr tevékenységét, ezért – minthogy őt személy szerint is elismeri – az általa és az önkormányzata által fenntartott intézmények fejlesztését nagyon fontosnak tartja” – mondta L. Simon László.

A 3-as metró felújítására Budapest olyan uniós forrásból kér támogatást, amelynek odaítélése a kormány hatásköre, és nem függ a régió fejlettségétől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »