Tarlós letiltotta Habony–Rogán körhöz tartozó ügyvédi irodát

Tarlós letiltotta Habony–Rogán körhöz tartozó ügyvédi irodát

valasz.hu

Tarlós István főpolgármester megtiltotta a főváros központi közbeszerzési cégének, hogy együtt dolgozzon a Habony–Rogán-körhöz tartozó Kosik Ügyvédi Irodával – írja a Válasz.hu.

A lap szerdán arról írt, hogy a főváros új kft.-jét, amelybe az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok összes közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli. A lap szerint ez arra utal, hogy az egyik legerősebb – a letelepedési kötvényekből is hasznot húzó – kormányzati érdekcsoport a kelleténél közelebb került az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési kerethez.

Hírdetés

A Válasz.hu emlékeztet rá, hogy a Kosik Ügyvédi Iroda névadója, Kosik Kristóf szerezte meg a 888.hu domainnevet Habonynak, illetve korábban a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és Belváros-Lipótváros önkormányzati cégeinek is dolgozott Rogán Antal frakcióvezetői, illetve polgármesteri periódusában.

A lap azt is írja, hogy a Kosik-iroda másik főalakja az a Kertész Balázs, aki Rogán V. kerületi polgármestersége idején a politikus jogi-gazdasági jobbkeze volt, és jelenleg is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

A Válasz.hu megkeresésére Tarlós István főpolgármester közölte: ma megtiltotta a Fővárosi Közbeszerzési Kft.-nek, hogy a jövőben együtt dolgozzon a Kosik-, illetve Kertész Balázs-féle ügyvédi irodával.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »