Tarlós István közbelépett, azonnal költözik az öttusa-vb

Tarlós István közbelépett, azonnal költözik az öttusa-vb

A Kincsem Parkban rendezik a szeptemberi öttusa-világbajnokságot, miután Tarlós István főpolgármester nem járult hozzá, hogy medencét építsenek az eredetileg kiszemelt margitszigeti vb-helyszínen. A lóversenypályán viszont elvileg futamokat rendeznek azon a hétvégén.

Változás lesz a szeptemberi öttusa-világbajnokságon – közölte Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában. A főpolgármester kifejtette, hogy támogatja a sportot, de azt nem tudja támogatni, hogy a Margitszigeten, a volt Úttörőstadion közepén egy külön medencét építsenek fel, miközben nagyon közel van a Hajós Alfréd Sportuszoda. Emiatt viszont új helyszínt kell keresni a vb-nek.

Gallai István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára az InfoRádió érdeklődésére közölte:

a Kincsem Parkban lesz az öttusa-világbajnokság szeptember 2. és 8. között.

Állítása szerint csupán visszatérnek az eredeti helyszínre, mert 2016-ban, amikor elnyerték a vb rendezési jogát, a Nemzetközi Öttusa Szövetségnél a Kincsem Parkkal pályázott Magyarország, és egy évvel később, amikor a laser run világbajnokság is rendezvény része lett, szintén a Kincsem Parkkal nyerték el a rendezési jogot.

Hírdetés

„Azért került a képbe a Margitsziget, mert 1999-ben azóta is etalonnak tartott világbajnokságot rendeztünk ott, és ezt szerettük volna megismételni, vagy talán túlszárnyalni, de azzal, hogy bejött a laser run, és óriási az érdeklődés iránta külföldről, akadályokba ütközött a lebonyolítás” – mondta a változás okaként a főtitkár, tehát nem említette Tarlós István vétóját.

Ehelyett nagyon fontos szakmai érvként tette hozzá, hogy a lovak a Kincsem Parkban szinte otthon vannak, kész az infrastruktúra, ezt a szigeten nehezen tudták volna létrehozni. Gallai István jelezte,

a költségekben nem jelent változást a helyszín módosulása.

A helyszínváltozás azonban vélhetően mégis váratlan és sürgős lehetett, mert az öttusa-vb péntekre a Margitszigetre meghirdetett sajtótájékoztatóját utólag, szerdán, a főpolgármesteri interjú után alig fél nappal, a Kincsem Parkba helyezték át.

A világbajnokság idején, szeptember második hétvégéjén egyébként háromnapos lóverseny lenne a Kincsem Parkban, benne a Kincsem-díjjal, mellette pedig food truck show-val.

Gallai István erre azt mondta, a food truck show még több érdeklődőt vonzhat az öttusa-vb-re, amelyre egyelőre nem kezdődött meg a jegyárusítás. Mint mondta, a parkban a tribün felújítás alatt áll, utána a Maccabi Európa Játékokon használják a létesítményt, s csak ezt követően tudják majd elkezdeni a jegyek értékesítését.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »