Tarlós István elmondta, mit gondol az ellenzéki előválasztásról

Tarlós István elmondta, mit gondol az ellenzéki előválasztásról

Szerény érdeklődésű „házi mérkőzésnek” nevezte az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom fővárosi előválasztásának vasárnap zárult első fordulóját a főpolgármester.

Tarlós István szerint

„az történt, hogy lejátszottak az MSZP-ben és két kis pártban egy házi mérkőzést. A nézőszám a számokat tekintve szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz”.

Annyi biztos – mondta Tarlós István -, hogy Horváth Csaba kiesett, és az egyik kihívója bizonyosan Karácsony Gergely lesz. A főpolgármester szerint nyilvánvaló, hogy

Hírdetés

„Horváth Csabán keresztül már nem először, ismét az MSZP-t alázták meg”.

Hogy az őszi választáson vagy akár már júniusban mi lesz, annak megítéléséhez még túl keveset tudunk – jegyezte meg a harmadik ciklusára készülő főpolgármester.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a baloldali előválasztáson mintegy 35 ezer érvényes szavazatot adtak le, és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely óriási fölénnyel, a voksok csaknem 81 százalékával nyert.

Az ellenzéki előválasztás első szakaszában elinduló két főpolgármester-jelölt, a szocialista Horváth Csaba és a zuglói polgármester, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában vitázott először a nyilvánosság előtt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »