Tarlós: Én már megtettem a feljelentést a jegyrendszer miatt

– Én megtettem a feljelentést 2018-ban a jegyrendszer miatt, bár nem gyanakodtam korrupcióra. Nem tudom, Karácsony Gergely megtette-e Zuglóban a parkolási szerződéssel kapcsolatban, amit maga nevezett piszkos mutyinak. Úgy emlékszem, inkább ellenkezés nélkül, saját kezűleg aláírta a kontraktust, és azóta sem mondta el, hogy milyen zsebekbe vándorolt a pénz – reagált a Magyar Nemzetnek Tarlós István, miután kíváncsiak voltunk, mi a véleménye a főpolgármester tegnapi Facebook-bejegyzéséről, amelyben arról értekezik, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. 4,7 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet.

– A drámai hiány egyik oka az elektronikus jegyrendszer totális bukása, amely 6,1 milliárdos kiesést okozott és 2019-ben került elszámolásra. – Jegyrendszer nincs, ellenben hiányzó milliárdok vannak – vélekedett Karácsony, s közölte: dolgoznak azon, hogy kiderüljön, az előző városvezetés politikai felelőssége mellett, kiket terhel büntetőjogi felelősség, és, hogy megtudják, „milyen magánzsebekbe vándoroltak értékelhetetlen teljesítmény nélkül az adóforintok milliárdjai”. Bejegyzése végén a főpolgármester bejelentette, hogy a ciklus végéig biztosan lesz elektronikus jegyrendszer Budapesten.

Hírdetés

Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szombati Twitter-bejegyzésében hívta fel a figyelmet, hogy a lánchídi szerecsenmosdatást folytató baloldal a friss pártpreferencia-kutatás szerint még legerősebb terepén, a fővárosban sem tudja megelőzni a Fidesz–KDNP pártszövetséget.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »