Tarkovič ismét számít Almásira, Bénes megint kimaradt a keretből

Tarkovič ismét számít Almásira, Bénes megint kimaradt a keretből

Štefan Tarkovič, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az utolsó két vb-selejtezőre.

A szlovének elleni, nagyszombati (nov. 11.), majd a máltai (nov. 14.) találkozón biztosan nem lesz ott Tarkovič két alapembere. Juraj Kucka az első meccsen eltiltását töltené, ezért a szakmai stáb úgy döntött, Málta ellen másvalakit próbálnak ki a posztján. Ivan Schranz pedig közelebbről nem megnevezett személyes okok miatt hagyja ki a két utolsó világbajnoki selejtezőt. A 24 fős keretben Tomáš Hubočan is hiányzik a megszokott nevek közül. „Ő is személyes okokra hivatkozva mondta le a szereplést, amit én elfogadtam, nincs szó arról, hogy már nem számítanék rá” – jegyezte meg Tarkovič. 

Hírdetés

Sérülése után újra behívót kapott a Newcastle kapusa, Martin Dúbravka és a ferencvárosi Róbert Mak. Tagja a keretnek az Ostrava támadója, Almási László is. A Mönchengladbach légiósa, Bénes László a tartalékok között kapott helyet.

„Stanislav Lobotka és Martin Valjent a legutóbbi alkalommal is tagja volt a keretnek, de akkor kisebb sérülés miatt nem léphettek pályára. A prágai Spartával megegyeztünk, hogy Dávid Hancko csak a második találkozó idejére csatalakozik hozzánk, mivel sárga lapok miatt úgysem játszhatna Szlovénia ellen” – mondta Tarkovič, akinek csapata már matematikailag sem végezhet az első két hely valamelyikén a H csoportban, azaz nem jut ki a vb-re. „A célunk a harmadik hely megszerzése a csoportban, és hogy hasonló teljesítményt nyújtsunk, mint az októberi selejtezőkön. Ez a folyamatosságról szól, a gárdának kezd kialakulni a saját játéka. Szeretnénk győzni és örömet szerezni a szurkolóknak, hogy újra pozitívan álljanak a csapathoz” – tette hozzá Tarkovič.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »