Tárgyaltak Tarlóssal a „radikális zsaroló” bringások

Tárgyaltak Tarlóssal a „radikális zsaroló” bringások

Másfél órán át egyeztetett a Magyar Kerékpárosklub Tarlós István főpolgármesterrel. A buszsávokkal kapcsolatban nem jutottak dűlőre, de akadtak közös pontok.

„Másfél órát egyeztettünk Tarlós Istvánnal az elmúlt hetekben éles szóváltásokba forduló kerékpározást érintő kérdésekről” – közölte Facebook-oldalán a Magyar Kerékpárosklub. A Fővárosi Önkormányzat által korábban radikális zsarolóknak és terroristának is nevezett bringásszervezet megállapodott a főpolgármesterrel arról, hogy a következő kerékpáros munkacsoporti ülésen már ők is ott lesznek.

Közlésük szerint a vita középpontjában áll buszsávokról is beszélgettek, „de ebben nem jutottunk közös nevezőre, az oktatás szükségességével kapcsolatban viszont közeledtek az álláspontok”. Azaz Tarlós terve, hogy kerékpáros-jogosítványt vezessenek be a fővárosban, akár valóra is válhat.

Hírdetés

Átnézik, mely egyirányú utcákba lehessen szemből bemenni

Az egyirányú utcákról is egyeztettek, Tarlós elmondta, hogy ugyan lenne, ahol elvennének, de másutt adnának a bringásoknak – „Az utcákat közösen nézzük át” – írta a Kerékpárosklub –, sőt, a belváros egy részének autómentesítésétől sem zárkózott el a főpolgármester.

„A Kerékpárosklub továbbra is szakmai partnerségre törekszik, és képviseljük az egyre több kerékpárral közlekedőt, illetve azokat, akik nyitottak, de még nem ültek biciklire. Tárgyalásainknál nagy erőt ad, hogy tömegesen, megkerülhetetlenül, de konstruktívan tudunk kiállni az ügyért” – zárult a poszt, amelyben a szombaton háromkor kezdődő I bike Budapest felvonuláson való részvételre is buzdították az olvasókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »