Taraba: Ki kell vizsgálni a Covid-járvány alatt szétlopott milliárdokat

Taraba: Ki kell vizsgálni a Covid-járvány alatt szétlopott milliárdokat

Nyitókép: SITA

A rendőrségnek és az ügyészségnek oda kell figyelnie a koronavírus-járvány idején elkövetett több milliárd eurós lopások kivizsgálására, mondta Tomáš Taraba miniszterelnök-helyettes, környezetvédelmi miniszter.

„Úgy gondolom, hogy a Coviddal kapcsolatos csalások kivizsgálása során nem szabad összetévesztenünk a szezont a fazonnal. A baráti cégeken keresztül ellopot milliárdokat, a haveroknak átpasszolt MOM-okat (szerk. megj. oltási és tesztelési központok) és egyéb, közismert dolgokat először a rendőrségnek és az ügyészségnek kellene vizsgálnia, nem pedig Peter Kotlárnak (szerk. megj. Peter Kotlár a Covid-járvány időszakának kivizsgálásával megbízot kormánybiztos, SNS-es parlamenti képviselő )”

– mondta Taraba közösségi oldalán.

Hírdetés

A miniszter a gyanú mértékére tekintettel arra számított, hogy a rendőrség már régen nyomozócsoportot hoz létre, és éjjel-nappal folyik a nyomozás.

„Tudjuk, hogy a mostani konszolidációnak is nagymértékben reagálnia kell arra a 24 milliárd eurós hiányra, amelyet itt 3,5 év alatt hoztak létre, ami a Covid alatti katasztrofális gazdálkodás közvetlen következménye. Ezért úgy gondolom, hogy Peter Kotlárnak nem kellene részt vennie abban a játékban, hogy ő valamiféle nyomozó a Covid-időszak alatti gazdasági csalások kiderítésére, mert nem az, és soha nem is lesz az”

– mondta Taraba, aki szerint a járvány alatt eltűnt eurómilliárdok kivizsgálása prioritás kellene, hogy legyen a nyomozóhatóság számára.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »