Taraba: Huliakék az SNS-t akarták gyengíteni, de mi nem fogunk kúszni előttük

Taraba: Huliakék az SNS-t akarták gyengíteni, de mi nem fogunk kúszni előttük

Nyitókép: SITA

A Rudolf Huliak körüli képviselőcsoport kilépése a frakcióból  a koalíciós párt meggyengítését célozta, minta ma Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelöltje), miniszterelnök-helyettes a TA3 Politikában című vitaműsorában. Azt ugyanakkor visszautasította, hogy az SNS „néhány homályos személy kirúgásának” gatyamadzagján lógjon.

„Nem fogunk kúszni előttük” – jelentette ki Taraba arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy az SNS parlamenti klubjából kilépők megnehezíthetik a koalíciós törvényjavaslatok parlamenti elfogadását.

Hírdetés

Szerinte az majd a szavazásaikból derül ki, hogy valóban az emberek javára szavaznak-e törvényekről. „Az SNS a kormányban továbbra is teljesíti a kormány programnyilatkozatát, és nem ad fel egyetlen minisztériumot sem” – hangsúlyozta. Jelezte: Huliakék kilépésének egyik ambíciója az is lehetett, hogy megszerezzék az egyik minisztériumot.

Tarab vitapartnere a PS parlamenti klubjának alelnöke, Zuzana Mesterová volt, aki kritizálta Dušan Muňko (Smer) átigazolását az SNS frakciójába. Szerinte ezzel ugyanolyan tákolmánnyá vált a koalíció, mint amilyen tákolmányt korábban Robert Ficoék is kritizáltak. Hangsúlyozta, hogy a kormány szerinte nem tudja garantálni saját választási ígéreteinek a betartását  és stabilitása is eléggé kérdéses.

teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »