Tapsoljuk meg Ricsit, amiért előbújt

Tapsoljuk meg Ricsit, amiért előbújt

Barabás Richárd (28) a népszerű Párbeszéd Magyarországért elnevezésű párt szakszóvívője, az ismert és elismert Zöld Front társelnöke, újbudai önkormányzati képviselő, az először a Hallgatói Hálózatban megismert nagyon fontos politikus a mai napon egy nagyon bátor és nagyon eredeti bejelentést tett. Ugyan az eddig ismert adatok szerint senki nem kérdezte, senki nem igényelte, senki nem kiváncsiskodott ő mégis bevallotta a nagy titkot.

Barabás szerint ma Magyarország lesüllyedőben van. De ez a süllyedés nem a GDP, az államháztartási hiány vagy a forint euróhoz való viszonyában érhető tetten. Még csak nem is az alacsony fizetések, a külföldre vándorló fiatalok vagy a rossz egészségügy jelentik a legnagyobb problémát, hanem a félelem. Barabás azonban nem fél, ezért publicisztikájában leírta a nagy mondatot:

“Nem félek, és ezért merek kiállni elétek azzal, hogy meleg vagyok.”

Hozzátette, hogy ez “önmagában egyébként egyáltalán nem nagy szám”. Mi azonban önfeledten tapsolhatunk a fiatalembernek. Ungár Klára (57) az SZDSZ egykori és a SZEMA jelenlegi politikusa illetve Szetey Gábor (47) lemondott gyurcsányista államtitkár már korábban coming outolt. Idén Léderer András az Új Generáció valamikori elnöke bújt elő a feledés homályából és avatott be minket abba, hogy mi lehet a négy fala között.

Hírdetés

Barabás elárulta, hogy egy jó barátja, aki sajnos már nincs köztünk, gyakran győzködte, hogy vállalja ezt a nyilvánosság előtt. Na, nem azért, hogy kiteregesse a hálószobatitkait. Hanem azért, hogy megmutassa, nincs mitől félnie és titeket is arra biztasson: ne féljetek!

Barabás úgy véli, hogy nem kell senkinek sem melegnek lennie ahhoz, hogy valamiért kisebbségbe kerüljön. Kiszolgáltatott munkavállaló, egy mások szemében furcsa vallás követője, cigány, zsidó, menekült vagy egyszerűen csak félelmekkel teli ember – egyre megy. A PM politikusa szeretné, ha holnaptól a világ egy kicsit felszabadultabb, vidámabb és befogadóbb hely lenne. Ma ezt tudta ezért tenni.

Örömmel tette.

Tordai Bence (34) szintén PM-es politikus a napokban egy baloldali kerekesztalon képviselte a melegjogok kiterjesztését támogató legradikálisabb álláspontot. Tordai szerint minden szinten jogegyenlőséget kell adni a melegeknek, a házasságot, az azonos neműek gyerekvállalását is mielőbb lehetővé tenné. Megjegyezte, hogy a házasság amúgy „visszataszító intézmény”, amely szerinte a Fidesz miatt vált ilyenné, és ő ezért össze sem házasodik a párjával, akivel 16 éve élnek együtt.

Barabás még színészként úgy nyilatkozott, mintegy öt éve, hogy nem bírta volna ki, ha nem állhat többet színpadra, kijelentette: „Én is játszani akarok egész életemben és szabadnak maradni!” Most pedig tapsoljuk meg Ricsit, mert színház az egész világ és ő megint a reflektorfénybe került.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »