Tanuljunk Európa történelméből! – int az AfD-s plakátkampány – hát persze hogy tombolnak a liberáltak

Tanuljunk Európa történelméből! – int az AfD-s plakátkampány – hát persze hogy tombolnak a liberáltak

„A muszlimok elleni gyűlöletkeltésre használt egy berlini múzeumban kiállított festményt az Alternatíva Németországért (AfD) nevű szélsőjobboldali párt” – szól a legújabb migránssimogató hisztéria. Az érintett múzeum most azt követeli, hogy az AfD azonnal szedje le az utcákról az engedély nélkül felhasznált festménnyel illusztrált óriásplakátokat.

Az AfD a XIX. században élt francia festő, Jean-Leon Gerome művét, a „Rabszolgapiacot” használta fel EP-választási kampányához: a fesztményen sötét bőrű, turbános férfiak vizsgálnak egy meztelen fehér lányt. A plakát felirata: Hogy Európa ne legyen Eurábia. Európa az AfD-re szavaz.

A képet kiállító Clark Művészeti Intézet közleményben követelte az óriásplakátok azonnali visszavonását, s azt is hangsúlyozta, az intézet elítéli, hogy az AfD saját politikai programjának illusztrálásához használta fel a képet. A Clark ugyanakkor elismerte, hogy

Hírdetés

bár az intézet tulajdonában van a kép, nincs olyan szerzői jogi szabály, ami tiltaná a festmény egy részének felhasználását.

Az AfD a DW hírportál szerint egész kampányt indított régi képek és szobrok felhasználásával, a szlogen pedig ez:

Tanuljunk Európa történelméből!

A műalkotások mellé helyezett provokatív jelszavak a migránsok mellett az EU-t és a környezetvédőket támadják.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »