Tanul a TEK-től az oláh terrorelhárítás: a HVIM-es csillagszóróval akart merényletet elkövetni Kézdivásárhely főterén

Tanul a TEK-től az oláh terrorelhárítás: a HVIM-es csillagszóróval akart merényletet elkövetni Kézdivásárhely főterén

"Robbanószerkezet gyártásához szükséges eszközöket" találtak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökénél tartott hétfői házkutatás alkalmával – közölte kedden a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A közlemény szerint Beke István a román nemzeti ünnep alkalmával megtartott céhes városi felvonulás alkalmával akart "merényletet elkövetni" a Gábor Áron téren.

A vádhatóság alkotmányos rend elleni cselekmények gyanújával 24 órára őrizetbe vette a HVIM kézdivásárhelyi elnökét, aki a közlemény szerint "a robbanóanyagok használatára vonatkozó jogszabályokat sem tartotta be".

Hírdetés

A DIICOT közleménye szerint "a szélsőségesen nacionalista, magyarországi HVIM azt hirdeti Erdélyben, hogy akár a román állampolgárok és javaik elleni erőszakos támadásokkal is nehezíteni kell, vagy meg kell akadályozni, hogy a román hatóságok az államhatalmat gyakorolják ‘az úgynevezett Székelyföldön’, ez a tervük pedig része Nagy-Magyarország visszaállításának".

A HVIM korábban azt közölte: Beke Istvánnál hétfő reggeltől este 20 óráig kutakodtak a DIICOT munkatársai, és lefoglalták a helyi HVIM-elnök laptopját, egy köridőmérő szirénát, valamint egy optikai segédeszközt, de találtak szilveszteri petárdát és születésnapi tortára tehető csillagszórót is.

(Krónika nyomán)

Korábban írtuk: Hatósági oláh megfélemlítés Kézdivásárhelyen: házkutatást tartottak több HVIM-esnél


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »