Tante Merkel jött, látott, és üzletelt egyet

Úgy tűnik gyárat építhet kis hazánkban a BMW, a Siemens részt vesz a Paksi Atomerőmű bővítésében, az Airbus nyerheti el a magyar helikopterbeszerzést, a Mercedes meg bővítésen gondolkodik.

Mindenki megkapta, amit akart. Orbán elégedett lehet, komolyabb arcvesztés nélkül úszta meg a nagy találkozót, ráadásul újabb munkahelyeket jelenthet be.

Elégedett lehet Merkel is, teljesítette azt, amiért idejött: egy alapvetően szorongatott helyzetben lévő, ezért nem túl erős alkupozíciókkal rendelkező ország miniszterelnökével úgy hozott tető alá néhány busásan megtérülő gazdasági megállapodást, hogy még nagyon meg sem kellett magát erőltetnie, tudván-tudva azt, hogy Orbán Viktornak egy-egy gyár megnyitóján történő szalagátvágásra mindennél nagyobb szüksége van.

Eközben a szegény szerencsétlen magyar sajtó kézi irányított közmédián kívüli része és a „civil szféra” Merkel szája sarkának elemzéséből próbálta kikövetkeztetni, vajon a kancellár most mennyire haragszik a demokráciát lábbal tipró, civileket szorongató Viktárorra.

Eláruljuk.

Hírdetés

Semennyire.

Ugyanis pont nem érdekli.

A BMW, a Siemens, a Mercedes vagy az Airbus számai már annál inkább.

Mutti jött, látott, üzletelt.


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »