Tanmese az ufókról

Vajon kikről van szó? Elképzelésünk sincs. Ilyen emberek nem élhetnek köztünk, talán marslakók lehetnek? Várjuk a helyes megfejtéseket.

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!” (Máté 7:1) – mondja a Szent Biblia. Az a Biblia, amely egy, magát keresztényinek mondó szervezet alapkönyve kell(ene), hogy legyen. Ám ismerve és megismerve őket rá kell jönnünk, az egyenlők közt is vannak egyenlőbbek, hogy a keresztényi könyörületesség, elkötelezettség és gondolkodásmód nem mindenkire kötelező.

No és persze vannak szép, hangzatos szavak, megfogalmazandó a követendő elveket.

Hit. Mi a hit? Számukra egyértelműen a keresztényi, legelsőként is a katolikus elkötelezettség. A jelentkezőkkel elbeszélgetnek a keresztény-katolikus értékrendről, azok értelmezéséről és arról, hogyan élik ezt meg. Nem fér bele a szervezet zárt körébe az, aki más hit szerint él. Nem fér bele az Asatru vallás követője, kivéve, ha a baráti körbe tartozó, ismert és kedvelt zenész, aki jól mutat a fotókon. Nem fér bele az ősmagyar vallást követő (mert azt gondolják, mindegyikük adóvevőn át kommunikál más bolygókkal), de belefér az iszlám (!), feltéve, hogy jó kapcsolatokkal bír és segíti – ha kívülről is – munkájukat. És főleg belefér a zsidó – bár mélyen hallgatva róla, hiszen az anticionizmus látszatát őrizni kell -, ha egyik prominensük menyasszonya is az illető. Különös mindez annak tükrében, hogy a szervezetből való azonnali kizárást von maga után, ha bárki meg meri említeni azt a tény, hogy Magyarországon judeo-katolicizmus van, ahogy az egész római egyházban.

Hűség.  Kitartás a bajtársak, az elvek mellett. Persze csak amíg az érdek megkívánja. Mert előbb vagy utóbb mindenki feketeseggű lesz. A zenész is, aki indulójukat írta, de utána bíráló szót mert mondani.  A magyar ellenállás ikonikus alakja is, ha nemtetszését meri kifejezni a szervezet elkötelezett royalizmusa és monarchizmusa miatt. Persze mindez annak tükrében, hogy a vezetőség több tagja elviekben még fasiszta és náci (értsd: Mussolini illetve Hitler követői, tehát nem hungaristák), több mint érdekes, tekintve a Habsburg család erős zsidó kötődéseit. Legalább ennyire érdekes a Habsburgokra, mint egyébként a nemesi dinasztiákra oly’ jellemző vérfertőzés és beltenyészet kereszténység általi elítélése, bár a történelem eseményeit ismerve már kevéssé meglepő ez.

Hírdetés

Érdekes még ez a hűség az elvek és a bajtársak iránt akkor is, amikor az alapító román asszonnyal való házasságát firtatóknak egy pofonnal és kizárással válaszolnak, ahelyett, hogy ajánlanák, olvassa el az érintett nyilatkozatát erről könyvében.  Kérdésekre, kétségekre válaszolni fárasztó, a szervezetet és a prominensek tetteit megkérdőjelezni és vitatni nem illendő.

Komoly keresztényi és igencsak katolikus elkötelezettséget, a hitelvek iránti hűséget jelzi az, amikor a részegen asszonyát rendszeresen verő helyett az áldozat nőt tanácsolják el a szervezetből, pusztán azért, mert a rendszeres bántalmazások elől máshoz menekült. A kommunikáció tökéletes: a verés nem verés volt, csak pofon csattant, az is a megcsalásért járt. A házasságtörés pedig még ilyen helyzetben sem, de a bántalmazó, a nőverő belefér a bajtársak iránti hűség kereteibe, ő ma is kiemelt szerepet kap a szervezetben.

Ugyanígy belefér kedvenc nemzeti zenekaruk főfotósa, aki a szervezethez tartozó vőlegénye fedezékébe menekülve egy olyan családanyát mocskol és gyaláz a közösségi oldal nagy nyilvánossága előtt, aki a szervezetet mindig segítette, munkájával támogatta, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Ám neki ezt is elnézik, hiszen mögötte áll a szervezet hőse, aki fejjel megy minden rendőrsorfalnak és Sziget Fesztivál kötelékébe tartozó biztonsági őrnek.

Na és a bátorság! Ez a legkedvesebb! Való igaz, e szervezetben csak a bátraknak van helye. Persze vannak, akiknél a bátorság csak néhány szórólap szétdobálása és egy kevéske kiabálás, mások már a rendőröknek is nekimennek. Ha kell, ha nem. Főleg persze meccseken, ami véletlenül sem a szervezet rendezvénye, de a jogsegély alapból az ügyvéd ingyen megigényelhető. Komoly bátorságra vall az is, hogy a fent említett hős a menyasszonya által gyalázott és mocskolt asszonyt és gyermekeit (!) fenyegesse, feltehetőleg ezen tette komoly elismerést vív ki a szervezet vezetőinek körében. Gyaníthatóan ugyanilyen bátor tett lesz tőlük, hogy az asszony feljelentése nyomán indult perben életükben tán először fizetniük kell majd az ügyvédért.

Mindezek persze csak töredékei a sztoriknak, történeteknek, melyek e keresztényi szervezet prominenseihez és tagjaihoz kapcsolódnak. Valahol nem is meglepő. Hiszen bár anticionistának vallják magukat, nem szabad elfelejteni, kicsiny hazánkban judeo-kereszténység van, a Habsburgi kötődés pedig prejudikál egyfajta, ha nem is cionista, de mindenképp zsidó elkötelezettséget. Ennek tükrében pedig kevéssé sem meglepő sem a klikkesedés, sem az „oszd meg és uralkodj” elvének intenzív gyakorlása, sem pedig a fent említett Mátéi idézet sárba tiprása.

Folyt. köv.


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »