Tanévkezdésre készülnek a Cigaretta utcában (Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola)

Tanévkezdésre készülnek a Cigaretta utcában (Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola)

A Kálvin téri épületből már kiköltöztek, a Cigaretta utcai ideiglenes székhelyen még építkeznek, de tanévkezdésig minden a helyére kerül, és fogadhatják a gyermekeket – közölte lapunk megkeresésére Forró Huba, a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola igazgatója. Az Út- és Hídépítő Rt. egykori Cigaretta utcai irodaépületében még javában folyik a javítás, felújítás, az emeletet már nagyjából befejezték, a földszinten tegnap még fúrtak-faragtak, építkezési törmelékekkel volt tele a folyosó, készítették elő a terepet az új padlózatnak és az új ajtóknak.

A megyei önkormányzat 500 ezer lejt hagyott jóvá a régi épület belső felújítására, ebből tették rendbe az illemhelyeket, a fűtési rendszert, szalagparkettával borítják a tantermek padlózatát, de apró átalakításokra is szükség volt, hogy kialakítsanak néhány kis kuckót az egyéni foglalkozások számára. Elég szűkösen fognak elférni, de megoldják – mondta az igazgató. A lényeg, hogy szeptember 5-én megszólaljon az iskolacsengő.

Hírdetés

A terepszemére elkísért Kovács Attila aligazgató is – mindkét intézményvezető a februári iskolaigazgatói versenyvizsgán nyert újabb kinevezést –, aki Forró Hubával együtt úgy tartja, rendkívül jó helyzetben van iskolájuk, mert a megyei önkormányzat nagy gondot fordít működésük biztosítására. Bár a költözködés felfordulással jár, a Kálvin téri épület felújítása, bővítése, mindaz, amit a Regionális Operatív Program keretében végeznek a közmunkálatügyi minisztériummal kötött szerződés alapján, megéri a jelenlegi ideiglenességet, mert korszerű, a speciális igényeknek valóban megfelelő iskolájuk lesz – véli a két igazgató.

A Cigaretta utcai épületben nem oldható meg az ebédeltetés, ezért más formáját keresik a gyermekek étkezésre fordítható szociális juttatásának biztosítására, a város távolabbi részeiben lakó diákokat reggelente kisbusszal szállítják az iskolába. A titkárság, az igazgatói iroda és a könyvelőség az evangélikus egyház létesítményében, az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Oktatási Központ Dohány utcai épületében kapott helyet, a Cigaretta utcában csak oktatási tevékenység lesz.

A sepsiszentgyörgyi Speciális Iskolának a megyeszékhelyen 140 tanulója van, a tavalyi egy óvodai csoport helyett idén kettő indul, összesen több mint tíz gyermekkel. Az iskola alegységeiben Baróton tizenegy óvodás és harminc diák, Kézdivásárhelyen nyolc óvodás és 64 tanuló jár speciális csoportokba, osztályokba. A három városban működő intézmény 113 főnyi tantestülete és a kisegítő/adminisztratív személyzet készen áll a közel 250 óvodás és iskolás fogadására, az intézményvezetők bíznak abban, a szétszórtság ellenére minden helyszínen biztosítani tudják a minőségi és szakszerű oktatást.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »