Tanárnőt terrorizáló ifjú „navajonkik” ellen emeltek vádat

Tanárnőt terrorizáló ifjú „navajonkik” ellen emeltek vádat

Tanárnőt terrorizáló ifjú „navajonkik” ellen emeltek vádat

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség két általános iskolai diák ellen, akik óra közben fenyegették a tanárukat – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Hírdetés

A 14 éves és a 16 éves „diák” a 2020/2021-es tanévben évismétlőként (hogyan máshogy…) került egy Nagyatádhoz közeli település általános iskolájának hetedik osztályába, ott folyamatosan megszegték az intézmény házirendjét, és félévkor több tantárgyból is bukásra álltak (csak a szokásos).

A „tanulók” 2020 novemberében egy matematikaórán felálltak, és engedély nélkül kifelé indultak a teremből. Az asztalánál ülő tanárnő ezért rájuk szólt, de ők nem ültek vissza a helyükre, hanem tiszteletlenül visszaszóltak, majd odaléptek a pedagógushoz, úgy, hogy ne tudjon az asztal mögül kimenni.

A 14 éves vádlott ekkor a tanárnő arcához közel hajolva levette a maszkját, és többször ráköhögött, azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi. Társa eközben trágár szavakkal szidta a tanárnőt, majd az öngyújtója égő lángját a sértett arcához közelítette.

Mivel a vádlottak elállták a tanárnő útját, egyik osztálytársuk kért segítséget az iskolaőrtől.

A két „diák” ellen az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot, és előkészítő ülésen történő beismerés esetére felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »