Tanácskoznak a zsidók, hogy tartsák ébren a holokausztot

Tanácskoznak a zsidók, hogy tartsák ébren a holokausztot

A Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA), – amelynek márciustól egy éven át Magyarország látja el a soros elnökségét -, Budapesten, illetve Debrecenben tartja idei két közgyűlését – jelentette be Takács Szabolcs, az IHRA magyar elnöke, az IHRA-elnökségért felelős miniszteri biztos kedden sajtótájékoztatón Debrecenben. A mantra a szokásos, és már rettentően unalmas: antiszemitizmus, idegengyűlölet, gyűlöletbeszéd.

A Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára a felújított Pásti utcai ortodox zsinagógában kiemelte: a magyar elnökség idején szeretnék elérni, hogy növekedjen az IHRA súlya, láthatósága, és csökkenjen az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a gyűlöletbeszéd.

Hírdetés

Takács Szabolcs annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar társadalom többsége elítéli az idegengyűlöletet, a rasszizmus minden formáját.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester Magyarország spirituális központjának nevezte Debrecent, ahol békében, együttműködve élnek a különböző felekezetek, vallási közösségek.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »