Tanács fiatal lányoknak

Az alábbiakban Coach Red Pill néven vlogot vezető férfiú gondolatai következnek, tartalmilag pontos ám szerkesztett és némiképpen magyarított formában, lévén élőbeszéd szövege kerül írásos formában közlésre.

 

Ez a bejegyzés a tizenhét és huszonöt év közötti lányoknak szól. Ebben a nyolc éves intervallumban – amikor éppen csak elkezditek felnőtt életeteket – áll előttetek a legtöbb lehetőség. Ilyenkor vagytok a legszebbek, van a legtöbb energiátok, a fogamzóképességetek csúcsán vagytok. Sosem lesztek olyan jók, mint ebben az időszakban.

Számomra úgy tűnik, hogy sok lány elpocsékolja ezt az időszakot az életében és nem tudatosítja magában a lehetőségeket amikkel rendelkezik. A társadalom olyan módon befolyásol titeket, hogy olyan dolgokat műveljetek, aminek nincsen haszna. Karriert építetek, olyan életkilátásokat, amelyeket nem fogtok szeretni, amelyeket mélyen meg fogtok bánni mire eléritek a negyvenes éveiteket.

Én egy negyvenkilenc éves vén fing vagyok és tudok dolgokat. Nem azért mert okosabb vagyok, hanem mert többet éltem és többet láttam mint ti. Sok fiatal nőt látok akik elszúrják az életüket, nem fogják fel milyen lehetőségeik vannak, nem értik meg a dolgokat amelyek boldoggá teszik őket. Úgy gondolják hogy a mai propaganda által beléjük sulykolt életvitel követése végül boldoggá teszi őket, de a valóság az, hogy nem lesznek boldogok és az agymosással beléjük ültetett tévhitek a rendkívüli boldogtalanságig vezetnek.

Az alapvető ideológia, amit a fiatal lányok kapnak, az hogy mindenképpen szükségük van karrierre. De valójában sosem magyarázták el neked, hogy mi is az valójában. A karrier építése végső soron azt jelenti, hogy munkákat vállalunk, idővel megnöveljük a jövedelmünket, rövid távú áldozatokat hozunk a hosszú távú növekedésért. Szar melókat és kedvezőtlen körülményeket vállalunk fel azért hogy a későbbiekben magasabb jövedelmi lehetőségekhez férhessünk hozzá. A férfiak számára ez azt jelenti, hogy több pénzhez juthatnak azért hogy családjuk lehessen.

Nincsen jelentősége milyen sikeres vagy, az nem hoz érzelmi kielégülést. Egy nőnek a gyerekek és a családi élet adja a legnagyobb teljességet és érzelmi kielégülést és nem a karrier. Ennek ellenére a fiatal nőknek azt sugallják, hogy ezek a dolgok szörnyen fárasztóak és unalmasak. Valóban semmivel sem jobban azok, mint bármilyen meló vagy bármiféle ócska karrier. Ez a fajta értelmetlenség minden fajta karriernél ott van, minden munkával elvesztegetett hétvégével, amikor valami ócska prezentáción dolgozol, minden éjszakázásban amikor valami ilyasmit csinálsz valakinek aki egy csepp érdeklődést sem tanúsít irántad.

Az a fajta erőfeszítés amit a munkában teszel semmiben sem különbözik attól amit a gyereknevelés kapcsán tapasztalsz. Neveltem gyerekeket és hihetetlenül unalmas tud lenni. Gyerekeket nevelni és családot építeni ugyanolyan munka mint egy szokványos karrier. A különbség az, hogy mindaz az erőfeszítés és áldozat amit a munkáltatódnak adsz, a karrieredre szánsz, a végén a céghez tartoznak majd nem pedig hozzád. Viszont mindazon erőfeszítés és áldozat amit a családodért teszel, az mindig a családodhoz fog tartozni, annak részévé válik és senki sem veheti el tőled.

Hírdetés

A feminizmus arra tanít hogy legyél erős, független, rettenthetetlen, de mire a napjaid a végére érnek csak a magány, a keserűség és a félelem marad.

Közismert Sigmund Freud kérdése miszerint mit is akarnak a nők, válaszra kérheted ezzel kapcsolatban Karl Gustav Jungot is, mert ők tudnának válaszolni. Minden férfi, aki ismeri a nőket, képes lenne válaszolni, hogy a nők mit is akarnak valójában. A nők, minden nő, beleértve téged is, erős, hosszan tartó és közeli kapcsolatot akar élete szereplőivel. Tiszta, stabil utat egy fenntartható élethez, egy nem pusztán környezeti elemeiben, de érzelmi értelemben is fenntartható élethez, tudva hogy mindaz a szeretet amit ad viszonzásra talál, hogy mindaz az erőfeszítés amit a családjáért, a gyermekeiért tesz, az életért, amit velük épít, a jövőben megtérül.

A karrierben nincsen olyan dolog hogy stabilitás, nem egy biztonságos befektetés, sok embert tönkretesz mire elérik a negyvenet. Hányszor láttad már hogy egyetlen bejegyzés a szociális médiában tönkrevágja valakinek az életét? Egyetlen apróság sosem fogja lerombolni a családodat, az életed munkáját. A nők nem akarnak gazdagok vagy híresek lenni, ők boldogok és elégedettek akarnak lenni és nagyon sok dolgot képesek megtenni azért hogy ezt elérjék.

A feminizmus azt tanítja nektek, hogy ezt a fajta boldogságot és teljességet csak a karrier nyújthatja. Ez egy hazugság. Bárki akinek van egy kis élettapasztalata elmondhatja neked, hogy egy erős család sok boldog gyerekkel képes csak megadni neked azt a fajta teljességet és boldogságot amire vágysz. Valami nálad nagyobb része szeretnél lenni egyben annak nélkülözhetetlen eleme. Egy csapat része szeretnél lenni, olyan tagja aki nélkülözhetetlen és alapvető. Ez sosem fog megtörténni egy cégnél, ez sosem fog megtörténni a karrieredben. Egy cégnél, egy kapitalista társadalomban te lecserélhető vagy, mindig lesz valaki aki nálad jobb, fiatalabb, okosabb és az önéletrajza éppen most landolt a főnököd asztalán.

Egy családban te sosem leszel nélkülözhető mert te alapvető vagy a családod számára. Minden egyéni sajátosságod vagy éppen kicsiny hibád is a családod nélkülözhetetlen részévé válik, a családod segít megjavítani azokat, mert a részeddé válnak és kiegészítenek téged. Az emberek akiket szeretsz megpróbálnak jobbá tenni.

Egy cég sem próbál jobbá tenni. Ha nem vagy tökéletesen megfelelő kirúgnak, valaki mással helyettesítenek. A családod nem fog lecserélni mert számukra te nélkülözhetetlen vagy. Ez az oka annak amiért sok nő megtalálja a boldogságot és teljességet a családi életében.

A feminizmus mindig az mondta, hogy a nők el voltak nyomva, de megkérdezted valaha is magadtól hogy miért éppen manapság fedezték fel ezt az elnyomást, miért voltak évezrednyi ideig elégedettek a családi életükkel? Azért mert az teljességet és boldogságot adott nekik. A feminizmus kamuzik. A feminizmus végső soron nem is a marxizmus része, sokkal inkább az uralmon levő kevesek ideológiája, a kapitalizmus oligarcháié.

A feminizmus azt akarja hogy feláldozd a családi életed a karriered kedvéért. A feminizmus azt akarja hogy a cégekért létezz, akár egy rabszolga, nem akarja hogy magadért dolgozz, nem akarja hogy a családodért élj, csak azt hogy a hatalmon levő kevesek, a kapitalisták engedelmes szolgálója légy. Nem akarják hogy bármit is magadnak építs. Marx híres mondása szerint a kapitalizmus elidegeníti az embert a munkától. Abszolút igaza van. A legtöbb férfi munkát vállal és karriert épít és gyűlölik az egészet. Sosem találkoztam olyan férfivel, aki igazán boldog lett volna a karrierjével, nagyon kevesen vannak azok akik reggelente örömmel kelnek fel hogy dolgozhatnak. A legtöbb férfi, a 90%-uk utálja a munkáját, de mégis csinálják, áldozatokat hoznak azért hogy családjuk lehessen.

A nőknek, különösen a fiatal nőknek, megvan a lehetőségük hogy családjuk legyen, de a femininizmus, a kapitalisták ideológiája elidegeníti őket ettől a lehetőségtől és megpróbálja őket a munkájukkal összeházasítani. A kapitalista mesterek megpróbálják a nőket minden egyes elképzelhető akadálynak nekihajtani. Végezz iskolákat, szerezz szaktudást, sajátíts el mindent ami a munkába állásodhoz kell! Aztán amikor a nők elérik a 40-50 éves életkort a cégek kiköpik, mint kutya a lerágott csontot. A nők, akik karriert építenek, a cégeknek adják a legszebb éveiket, feláldozzák a fiatalságukat és a termékenységüket valami ócska melóért, ami sosem ad majd sem kielégülést, sem boldogságot.

Ha te egy tizenhét és huszonöt közötti fiatal nő vagy, nálad jóval többet tapasztaltként azt mondom neked, nem kellene a kapitalisták szolgálólányává válnod, amire inkább törekedned kellene az a családi élet. A halálos ágyán minden férfi hálát ad Istennek hogy van családja és mindazok akiknek nincsen azt kívánják bárcsak többet feláldoztak volna a karrierjükből a családjuk kedvéért. Vedd ezt jótanácsként egy vén fingtól, aki jobban tudja, a karrier sosem fog boldoggá tenni, csak keserűséghez és magányossághoz vezet.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »