Tamburilda továbbgondolta a Halálvágy című Petőfi-verset – VIDEÓVAL

Tamburilda továbbgondolta a Halálvágy című Petőfi-verset – VIDEÓVAL

M’ért a vágy? címmel jelent meg a komáromi születésű, Budapesten élő Nagy Ildikó, azaz Tamburilda tamburás rapper-énekes-dalszerző legújabb dala és szövegvideója. A szerzemény egy magyarországi dalpályázatra készült, amelyet Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma évében hirdettek meg, s nagyszerű módja annak, hogyan kell a mai fiatalok körében népszerűsíteni a lánglelkű költőóriás verseit.   

„Az újabb dalom egy magyarországi dalpályázatra készült, s részben Petőfi Sándor Halálvágy című versének megzenésített változata. A választható versek közül azért ezt választottam, mert úgy éreztem, hogy ekképp lezárhatok egy korábbi időszakot, s átadhatom magam egy újabb kezdetnek. Minden szinten: a zenében és az életem más területein is. Tehát esetemben a halálvágy – átvitt értelemben — egy korábbi időszak eltemetése iránti vágyat jelenti“ – nyilatkozta a Ma7.sk-nak az ifjú tehetség.

„Az első raprészlet főleg arról szól, hogy régebben többnyire minden fájdalmas dolgot magamba fojtottam csak azért, hogy ne bántsak meg másokat. Ezt azonban később mindig megbántam, s akkor viszont hirtelen túl sok sérelmemet  zúdítottam a környezetemre, már azzal sem törődve, hogy emiatt majd szeretnek vagy gyűlölnek-e“ – árulta el a továbbiakban.

Mint mondta: a második raprészlet pedig leginkább arról szól, hogy a múltjában nagyon gyakran változtak a körülötte lévő emberek, és sokat csalódott, ezért ma már erős bizalmatlansággal viszonyul az újabb baráti és szerelmi kapcsolatok kialakításához.

Hírdetés

Az új időszakban az egyik legfontosabb célom az, hogy a bizalmatlanságon és a félelmeken (egészséges határokon belül) minél jobban felül tudjak kerekedni. Minden szinten szeretnék teljes életet élni, és a zenémben is szabadon megmutatni azt, hogy ki is vagyok valójában“

– fogalmazta meg a célkitűzését.

Mindez rapesítve így hangzik: „Róluk szól az álmom, de ha felkelek,/ Mindig azt kívánom, inkább menjenek./ Ne várjanak, ne nézzenek, menjenek,/ Hiszen karjuk között elvérezni nem merek./ Róluk szól az álmom, de most elfedem,/  Hisz’ e vak világra álmot szülni helytelen./ Amit építettem, újra kell most kezdenem,/ Hirtelen a semmim lett a mindenem“.

Az új szerzemény szövegét Petőfi Sándoron kívül Tamburilda, a zenéjét pedig szintén ő, Barvich Iván és Edvárd Máté közreműködésével írta. A felvétel Oláh Marcell Byzantine Stúdiójában és a Pál Zoltán Hangstúdióban készült. Mixing, mastering: Edvárd Máté (Nektah Music). A dalhoz párosuló szövegvideó Viski Alexandra munkája és itt található. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »