Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat

Nem zártak össze a V4-ek – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország – a módosított ukrán nyelvtörvény elleni fellépésben. Sokan arra számítottak, hogy a magyar elnökség alatt kibontakozó közös külpolitika a térségben zajló események kezelésében csakúgy, mint a migránsválság esetében, egységes lesz. Ez annál inkább logikusnak tűnt, mert mind a négy államnak vannak kisebbségei keleti szomszédunkban. Mégis, legfőbb szövetségeseink nem álltak ki mellettünk.

Hírdetés

Az ukrán politika a módosított nyelvtörvénnyel a magyaroknak az ellehetetlenülés sorsát szánta. A magyarság szervezettsége, illetve az anyaország támogatása miatt azonban nagy ellenállás fogadta a jogszabályt. Ezért az ukrán sajtóban hecckampányt indítottak a kárpátaljai magyarok lejáratására, többek között azt állítva: a 150 ezer fős közösség el akar szakadni Ukrajnától, és az anyaországhoz kíván csatlakozni.

válasz. hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »