Talán kezd „megvilágosodni” az európai vezetőknek, ugyanis azokat kezdik mondani, amit Európa normálisabb többége már évek óta hangoztat – rövid lapszemle

A lét a tét – Minden áron meg állítani a barbár inváziót – Európa megszállását!

Látványosan nő azon európai és közel-keleti vezetők száma, akik szorgalmazzák, hogy az Iszlám Állam elleni harc hatékonysága és a menekültválságot is tápláló szíriai háború lezárása érdekében tárgyalni kellene Bassár el-Aszad szíriai elnökkel.

Egyre több politikus és elemző veti fel azt is, hogy hiba volt szakítani Aszaddal, és csakis a damaszkuszi kormány felfegyverzésével lehetne megállítani az Iszlám Állam előretörését.

Legutóbb az osztrák külügyminiszter, Sebastian Kurz nyilatkozta, hogy a Nyugatnak mielőbb be kellene vonnia az egyeztetésekbe Aszadot és szövetségeseit, Iránt illetve Oroszországot.

Heinz Fischer osztrák államfő első európai uniós vezetőként Teheránba látogatott. Hasszan Rohani iráni elnök a közös sajtótájékoztatón leszögezte: Teherán kész bárkivel tárgyalni a konfliktus békés lezárása érdekében. Kérdésre válaszolva elmondta, a „bárkibe” az Egyesült Államokat és Szaúd-Arábiát is beleérti.
Népszava

Hírdetés

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy a szélsőségesek elleni küzdelem sikerességéhez félre kell tenni a geopolitikai ambíciókat (USA) és a kettős mérce alkalmazását.

Az Iszlám Államot nem lehet legyőzni a törvényes szíriai kormánnyal való együttműködés nélkül. Javasolta, hogy alkossanak széles koalíciót azok az erők, amelyek készek szembeszállni a terrorizmussal.
Magyar Hírlap

Az orosz elnök szerint a szíriai kormányerők, a kurd fegyveresek, valamint a mérsékelt ellenzék erőfeszítéséinek egyesítésére vagy szükség a szír államiság megvédése és a terrorizmus elleni harc érdekében.
Magyar Idők

Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a fenyegetés nyilvánvalóan az Iszlám Állam terrorszervezettől jön, és a szíriai hadsereg az egyetlen erő, amely ennek ellent tud állni. Tehát azt kell segíteni.
Népszabadság

fotón: A lét a tét – Minden áron meg állítani a barbár inváziót – Európa megszállását!


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »