Talán a magyar értelmiség beteg a legsúlyosabban

Makovecz Imre (1935 – 2011) – Nagy példaképünk már nagy betegen az újkenyérrel 2010-ben

Most éppen liberális “értelmiségiek” nyílt levélben fordultak Merkelhez, hogy “büntesse meg” Magyarországot – Hazaárulók egytől-egyig

Talán a magyar értelmiség beteg a legsúlyosabban

„Irtózatos harag fogan az emberben azt látván, hogy mit művel az emberekkel ez a globalizációsnak hazudott világ. Minden porcikámban haragszom azokra, akik közösségről, nemzetközi világról beszélnek – és az egész csak a pénzről szól.

Ez nem az én világom. Az én világom az, ahogy járom a Kárpát-medencét, Szlovákiától Románián át Szerbiáig – és minél messzebb érek Budapesttől, annál közelebb kerülök a hazámhoz.

Hírdetés

Csak visszajönni rettenetes. Ha most lennék harmincéves, elmennék Budapestről. És ez a háború – bármennyire is elhallgatják az uzsorások és tolvajok kezében lévő tömegkommunikációs eszközök – mindmáig éles, kemény és folyamatos. És felderíthetetlenül sok apróság teszi ki.

Egészen a felvilágosodásig jelen volt Európában egyfajta közép, vagy másképp fogalmazva az asztralitás, ami a szellem és a test közötti kapcsolatot tartja fenn, és fejti ki erre a világra.

Ez az asztralitás sérült meg súlyosan a felvilágosodás következtében, és váltak benne hamis képzetté azok, amik korábban a Középben megfelelő helyen voltak.

A magyar népben is ez az igazi probléma ma: a közép hiánya. S talán a magyar értelmiség beteg a legsúlyosabban. Nem tud igent és nemet mondani, hanem “ha innen nézem ilyen, ha meg onnan, akkor olyan”, és persze minden relatív, és egyéb sanda szövegek.

De mindezt csak azért teszi, hogy függetlenítse magát az élet különböző problémáitól. A függetlenségét hangsúlyozza – holott az elkötelezettségét kellene…”

Makovecz Imre (1935-2011) – építész, közéleti személyiség


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »